Roda A1 kampioen van het veld


Door zaterdag te winnen van Groen Geel A3 is Roda A1 ongeslagen kampioen van het veld geworden.
Hoewel het hier niet om een al te boeiende wedstrijd ging, wellicht zat het laatste deuntje van de kermis nog in de benen, was de 13-3 overwinning dat wat gedaan moest worden voor het kampioenschap.

Bij aanvang van de wedstrijd stonden Anne v. Eerden, Elana, Daan en Junior in de aanval. Jelle, Anne v. Baarsen, Raven en Eva (als heer) in de verdediging. Helaas zat de jarige Jasmijn geblesseerd op de bank.

Nog voor de reporter met pen en papier in de aanslag het wedstrijd vervolg kon noteren scoorde Daan al de eerste goal: 1-0. Niet veel later krijgt Roda een strafworp toegekend. Daan schiet deze raak, 2-0. Volgens de coach mag genoteerd worden dat dit een unicum is :-)!
Maar Groen Geel geeft zich niet zomaar gewonnen en maakt 2-1. Het ritme zit er nog niet echt in, een vrije bal wordt niet benut, maar de strafbal van Eva dan gelukkig wel weer: 3-1. Er wordt veel heen en weer gespeeld bij Roda. Uiteindelijk weet Anne van Eerden de korf te vinden: 4-1. Dan begint het een beetje te draaien en scoort Daan van halve afstand 5-1 en Anne van Baarsen 6-1. Eva weet er voor de pauze 7-1 van te maken. Roda kan dan rustig de kleedkamers ingaan.

Ook naar de pauze moet er eerst heel lang heen en weer gespeeld worden voordat de korf gevonden wordt. Daan maakt 8-1. Groen Geel krijgt een strafworp en benut deze netjes: 8-2. Dan komt Roda weer op stoom. Anne van Baarsen maakt 9-2, Eva van afstand 10-2 en Elana probeert een hattrick (wat volgens de kenners aan de kant niet kan bij korfbal) te maken met eerst een doorloper, 11-2, en dan een schot voor 12-2. Groen Geel doet nog iets terug:12-3. Dan maakt Eva gelijk de 13-3 en dan is de wedstrijd gespeeld en Roda A1 kampioen.

Ook de bediening van het scorebord bedankt en uiteraard Geert voor het fluiten.
Op naar het zaal seizoen, waar hopelijk weer “gevochten” moet worden om de punten.

Maar voor nu zijn alle ouders van de spelers van de A1 trots op de inzet van Roda A1 binnen en buiten het veld. En vooral de jongens verdienen een pluim voor het altijd weer netjes thuis brengen van de dames na een avondje vertier met het team.

Trotse supporter