Roda A1 kampioen

Bijna lieten we het stilletjes voorbij gaan maar dat kan natuurlijk niet. Hoogtepunten zijn er om te vieren! Twee weken terug pakte de A1 het kampioenschap in de veldcompetitie. In Wormer werden de laatste punten binnen gehaald. Met 10-14  werd er gewonnen van Groen/Geel. Op het scorebord stond even een stand van 1-99 (zie foto). Dat was uiteraard nog leuker geweest maar met een winst van 1-14 waren we dik tevreden.

De tribune zat afgeladen vol. Bijna heel Roda was uitgelopen om de A1 richting het kampioenschap te juichen. Spelers van Roda 1,2,3 en 4  waren op de fiets, motor of auto afgereisd naar Wormer.  Het was 1 grote gezellige boel op de dinsdagavond. De A1 had nog nooit zoveel publiek gehad en dat gaf ze vleugels. Bij iedere punt ging de `R-side` los . We misten alleen nog een paar vuurpijlen en clubliederen.  Die bewaren we voor een volgend kampioenschap. De A1 hield lekker de vaart erin . Pim moest deze wedstrijd helaas missen maar kwam in de laatste minuten van de wedstrijd met piepende bandjes aan in Wormer en kon er toen toch nog even in. Energiek als altijd gaf dat de wedstrijd het laatste zetje richting een ruime winst. Het publiek gaf deze toppers een staande ovatie en de A1 bedankte de fans. Daarna reden we in een polonaise van auto´s richting Westzaan . In de Kemphaan was het dus ook gezellig druk en was het tijd voor taart en een feestelijke huldiging. Arno had namens de selectie een lekkere traktatie en een paar mooie woorden voor de A2. Er wordt door de spelers regelmatig ingevallen bij de selectie en andere seniorenteams. Dat wordt gewaardeerd.

Noah, Megan en Kelly hadden uiteraard ook mooie woorden voor de spelers met waar nodig soms ook een grappige of kritische noot. De coaches kijken met trots terug op het veldseizoen. Het team is enorm gegroeid en ook zie je dat de invalbeurten bij de senioren het spel naar een hoger niveau tilt.  Kortom de start van dit seizoen is top verlopen voor de A1! De coaches Noah, Megan en Kelly hebben een vliegende start gemaakt. De `R-side` is een stuk gelukkiger dan de F-side van een niet nader te noemen voetbalclub. De coaches verdienen een groot compliment en mogen zeker blijven! Er worden nieuwe dingen geleerd en gelukkig dus ook in de praktijk gebracht. We zijn benieuwd naar wat we nog allemaal voor moois gaan zien in de zaal. Spelers en coaches-trainers van de A1 gefeliciteerd met dit kampioenschap!