Roda A1-Kleine Sluis A1

De wegen van de korfbalbond zijn nog steeds ondoorgrondelijk en dus was de A1 op 9 december vrij maar moeten ze wel de eerste zaterdag van de kerstvakantie spelen. Voor Kleine Sluis nog wat erger want zij moeten helemaal uit Anna Paulowna komen. Een bekende ploeg voor de A1 want vorig jaar buiten tegen gespeeld. Vreemd genoeg hebben ze in het hoge noorden een overschot aan jongens en zo kan de grootste jongen ineens een meisje zijn. Bij Roda is het omgekeerde het geval want Junior is nog geblesseerd. Ook Celeste en Zoë kunnen nog niet spelen en daarom zijn Raven en Elana gevraagd als invallers. In de aanval starten Maaike, Anne van E., Daan en Sjoerd. In de verdediging Naomi, Anne van B., Jelle en Eva (als jongen).

Daan scoort direct van afstand en een paar minuten later Maaike. Daarna Anne van B. van afstand en zo staat het binnen 8 minuten 3-0. Het wordt 3-1. Eva gaat door haar enkel maar gaat weer verder. Maaike scoort van afstand 4-1 en ook 5-1 op z’n Daan’s met 1 hand. De oplettende toeschouwer had het al kunnen zien; Eva gaat toch niet lekker met haar voet. Ze wordt gewisseld voor Raven. Kleine Sluis krijgt 2x achter elkaar een strafworp maar beiden gaan mis. Anne van B. zit vandaag lekker in de flow en maakt 6-1. Raven heeft zich bij de C1 lekker warm gespeeld en scoort mooi vanachter de korf:7-1. Daan brengt de ruststand van 8-1 op het scorebord. Natuurlijk met een doorloopbal met 1 hand.

Het is Maaike die de score opent na de rust. Met een doorloopbal zorgt zij voor 9-1. Na de rust is bij Kleine Sluis een meisje gewisseld voor een jongen. Dus 1 vak met alleen maar jongens. Dan wordt het lastig wie je wel en niet mag verdedigen en kan je makkelijk tegen een strafworp aanlopen. Dit gebeurd ook een deze gaat er in:9-2. Dan de 9-3.  Direct weer Maaike maar nu van afstand 10-3. En Kleine Sluis weer 10-4. Jelle scoort van afstand 11-4 en Anne van B. 12-4. Kleine Sluis mist een strafworp en Anne van E. kan van dichtbij scoren net voordat ze gewisseld wordt voor Elana. Elana is ook de volgende die scoort daarna Naomi en Kleine Sluis kan nog 15-5 maken. Maaike is lekker zuiver vandaag en maakt de 16-5 en ook het laatste doelpunt (zie foto) wat de eindstand op 17-5 brengt. Weer prima wedstrijd van de A1. Ongeslagen maar gedeeld eerste samen met Haarlem waar 13 januari tegen gespeeld moet worden. Maar eerst een week rust (hopelijk is het genoeg voor alle geblesseerden) en dan tegen DSO in Alkmaar. Raven en Elana bedankt voor het invallen!

Heleen