Roda A1 – KZ A3

Roda A1 heeft in een zinderende wedstrijd concurrent KZ verslagen met 12-11. Het fanatieke KZ was gedreven om te winnen en probeerde de gehele wedstrijd Roda in punten te passeren. Verder dan een gelijkspel kwamen ze daarbij niet. Roda liet zich niet van de wijs brengen. Ook niet toen KZ van strategie wijzigde en een heer voor een dame ging inzetten. Tot de laatste minuut werd er gestreden om de punten, waar Roda deze keer de gelukkige was.

In de aanval begonnen Roy, Daan, Anne van Eerden en Elana. En voor de verdediging stonden Jelle, Junior, Raven en Anne van Baarsen opgesteld. Eva startte op de bank.

De wedstrijd begon gelijk pittig. KZ speelde veel heen weer maar kwam niet tot scoren. Daarentegen maakte Elana een combi met Roy, die iets van de korf af kon scoren. En zo was het Roda die de opening van de wedstrijd had, 1-0. Roy schoot van afstand 2-0. Als KZ de trukendoos opent en een heer met een vrije duik op de grond terecht komt is Jelle vrij om te schieten: 3-0.

En Roda is nog niet klaar. Raven scoort met een soort ballet pose een doorloopbal, 4-0.

Dan komt KZ nog terug met een strafworp en een schot tot 4-2 en is er nog 10 minuten in de tweede helft te spelen. Junior maakt met een doorloper 5-2. KZ antwoord hierop direct met een tegen goal: 5-3. Het vertrouwen bij de spelers van Roda is groot. Elana kan rustig haar veters strikken als Daan een strafworp er keurig in legt: 6-3. Net voor de pauze krikt KZ de score op tot 6-6 en begint het billen knijpen een beetje op te komen. Maar ook daar hadden we als publiek niet aan moeten twijfelen. In de laatste minuut heeft Roy de bal op de middenlijn, kijkt wat nonchalant om zich heen en schiet: 7-6! Een mooie stand om de kleedkamers in te gaan.

In de tweede helft past KZ zijn tactiek aan. Het ruilt een dame voor een heer en zo kreeg Elana het verdedigend een stuk lastiger. Het shirt van de heer is binnenstebuiten gekeerd dat tot wat verwarring leidt. Na 5 minuten scoort KZ de gelijkmaker, 7-7. Maar ook nu laat Roda zich niet van de wijs brengen en speelt haar eigen spel. Uit een vrije bal scoort Eva 8-7. Jelle schiet van afstand met een zeer vlakke bal; 9-7. Roy dan nogmaals van afstand: 10-7. Dan, helaas, voor KZ weer een strafworp: 10-8. Dan wisselen beide teams elkaar af met scoren, 10-9, Eva 11-9, strafworp KZ 11-10 en met nog 3 minuten te gaan staat het 11-11. Wat een sensatie. De laatste strafworp is voor Roda en die wordt door Eva keurig gemaakt: 12-11. En dan fluit Paul van den Bergh de wedstrijd af en zijn de punten voor Roda.

PS: Meneer Kat, bent u misschien toch te vroeg naar huis gegaan :-)!?

Supporter op de bank.