Roda A1 – NOVA A1: nummer 2 tegen nummer 1

Het is de wedstrijd van nummer 2 tegen nummer 1. Maar het gaat nergens meer om. NOVA is al kampioen en daar gaat de uitslag van deze wedstrijd geen verandering in brengen. Je zou als Roda nog kunnen gaan voor behoud van plaats 2, want concurrentie ligt op de loer. Echter is de A1 behept met blessure (Nynke), ziekte (Ilse) en verschuiving van Lars naar Roda 2. Er zijn dus wat gaatjes gevallen. Gelukkig wil Maaike Pitt invallen en zitten Koen Havik, Eva van Eerden en Anne van Baarsen als reserve op de bank.
De eerste helft wordt door deze verslaggever gemist. Maar de ruststand is 4-4 en dat klinkt niet gek. Maar de eerste beelden van de tweede helft laten zien dat Naomi wel gek wordt. En wel van haar tegenstandster. Kennelijk is bij NOVA korfballen wel een contactsport. Ik bespaar u de foto’s van de blauwe plek op haar arm. Het is zelfs tot vervelens toe. Maar ondertussen ziet NOVA de kans schoon om de voorsprong, met o.a. 2 strafworpen, uit te breiden tot 4-7. Roda probeert terug te strijden, maar legt het toch regelmatig af tegen NOVA. Remco kan wel 5-7 scoren. NOVA mist een strafworp, maar maakt dat meer dan goed met 2 goals, 5-9. En zo loopt de score steeds een beetje verder op. Koen en Eva betreden het veld voor het laatste gedeelte van de wedstrijd. Nog steeds NOVA op ramkoers, 5-10 en 5-11. En dan wordt er langs de kant hard geschreeuwd tegen Maaike dat ze moet schieten. We weten dat ze het kan. Ze zet aan van afstand, schiet en dan is er een prachtige goal: 6-11. Heel mooi gedaan Maaike! Met deze mooie goal in onze gedachten wordt de wedstrijd uitgespeeld tot 6-12. Jammer dat er niet meer tegengas van Roda in zat. Gegeven de omstandigheden wellicht een gerechtvaardigde uitslag. Nog 1 veld wedstrijd te gaan dit seizoen en wel tegen Furore. We hopen daar weer een fris en fruitige A1 te zien staan, die nog 1x dit jaar kan vlammen.
We mistte fotograve Anne van Baarsen (zie haar foto’s van de vorige wedstrijd van Roda A1) bij deze wedstrijd, dus moeten we het helaas maar weer met de amateur foto’s van mijn mobieltje doen.
Support langs de kant