Roda A1 – OKV A1: 16 -12 “Korfbal les nr 1: Zonder aangeef is scoren niet mogelijk!!!”

Alweer tegen OKV zult u denken…ja onze Oostzaanse buren zitten (zaten) zowel op het veld als in de zaal bij Roda in de poule. Alle duels werden gewonnen, op 1 zaalwedstrijd na (16-15).
Voor ik goed en wel pen en papier uit de tas heb gepakt schiet Ilse de eerste doorloper er al in, 1-0. En ik was nog niet eens toegekomen aan het noteren van de vak indeling en Ilse doet nog eens een doorloper. Zo staat het binnen 1 minuut al 2-0 voor Roda. Helaas doet het scorebord het niet, dus het wordt handwerk vandaag.

De vakindeling is weer terug bij af: Ilse en Naomi zijn weer aan elkaar verbonden. Samen met Jonne en Koen Havik (invaller ivm doorschuiven Lars naar Roda 2) vormen zij bij het begin van de wedstrijd de aanval. Maar dat mag duidelijk zijn uit het verslag over de eerste minuut. Voor de verdediging staan Yoena, Anne, Quincy en Koen Haussie (dat mag ik zeggen 🙂 omdat Koen H wat verwarrend wordt vandaag). Op de bank onze trouwe invalster Maaike.
Quincy weet bij de eerste aanval gelijk te scoren, 3-0. En zo lijkt het lekker te gaan voor Roda. Het duurt even voordat OKV 3-1 schiet. Als het 3-2 wordt lijkt de pit er een beetje uit bij Roda. Jonne kan met een doelpunt de voorsprong iets uitbouwen, 4-2. Na een vrije bal van OKV staat het zomaar 4-3 en is Roda nog niet uit de gevarenzone. De scheidsrechter vraagt even om een “veter”pauze om zich van zijn kuitversteviging te ontdoen. Haussie weet de draad goed op te pakken. Geen afstand is hem te ver: 5-3. Na de 5-4 van OKV schiet Koen Havik van afstand raak, 6-4. Het lukt Roda echter nog niet om afstand van OKV te nemen. Zeker niet als een strafworp door OKV wordt benut: 6-5. Maar wederom komt Haussie van afstand, 7-5. Jammer genoeg voor Roda komt OKV net voor rust toch nog een puntje dichterbij, 7-6.

Na de rust kon OKV de gelijkmaker maken, maar miste een strafworp. Ilse weet de strafworp voor Roda wel te benutten en zo is de stand 8-6. OKV komt weer een stapje dichterbij, 8-7. Maar daar komt ie weer: Haussie schiet: 9-7. Maar daar is OKV weer met een doelpunt, 9-8. Het lukt Roda maar niet om de voorsprong te verruimen. Gelukkig komt dat besef bij Roda ook en dan wordt de aanval ingezet. Jonne kan scoren uit een vrije bal, 10-8, Haussie 11-8 en 12-8, Ilse 13-8 en Jonne 14-8.
Al schrijvende realiseer ik mijn eerste korfbal les (van een korfballer van betekenis): “Zonder aangeef is scoren niet mogelijk”. En als support, reporter en ouder van korfballende kinderen heb ik natuurlijk geen verstand van korfbal. Maar lijkt het mij wel eens sympathiek om de namen van de aangevers ook eens in het verslag te vermelden en niet alleen de scorende speler. Dit item bewaar ik voor het volgende verslag. Deze week houden we het maar bij de aanmoediging van de kant. Bijvoorbeeld als Yoena weer fenomenaal de afvang wint, Anne de bal doorgeeft aan een ander terwijl ze zelf heel goed kan schieten. Of als Naomi weer eens verrassend ergens staat waar je haar niet verwacht en de bal zomaar voor Roda is. Zij, die de ondersteunende taken op zich nemen, waardoor andere kunnen scoren. Enfin, zover even de mijmering langs de kant, waar sommige zaken heel anders lijken dan in het veld zelf.
Verder met het wedstrijd verslag. OKV weet de stand nog op 14-9 te krijgen. Anne benut haar kans en scoort 15-9. Dan de beurt aan OKV voor 15-10. Maaike komt er in voor Naomi. OKV scoort 15-11. Haussie doet nog 1x een afstandsschot, 16-11. Voor OKV nog een kans en dan wordt met 16-12 de eindstand bepaald.
Hulde voor het hele team: de doelpunt makers maar zeker ook de aangevers! Samen maak je een team sterk. Hieruit blijkt maar weer dat korfbal een teamsport is…je kunt het niet alleen!

Supporter langs de kant