Roda A1 – OKV A1: Kampioen met gretigheid en een beetje geluk

Deze wedstrijd is speciaal tot het eind van de competitie bewaard: de 2 nummers 1. Door, onnodig, verlies bij OKV staan de Oostzaners theoretisch bovenaan. Dus Roda weet wat ze te doen staat. Winnen is de enige optie. Er wordt nu al zo lang gepraat over deze wedstrijd, als je nu nog niet weet dat deze belangrijke wedstrijd is dan vragen we ons af onder welke steen je hebt gelegen…De tribunes zitten overvol en de trommels laten zich geweldig horen.
Op verzoek van Roda A1 wordt de show al bij aanvang ingezet. Speaker Age Knossen heet iedereen welkom en stelt de spelers aan het publiek voor. Dit is al een feest opzich. Maar de punten moeten eerst worden verdiend.

Wegens blessures zijn er wat wijzigingen in de opstelling aangebracht. In de aanval staan Jonne, Lars en de gezusters Neuman : Anne en Ilse. Voor de verdediging staan Remco, Yoena, Quincy en Naomi. Naast coach Ronald zitten op de bank: Koen en Maaike. De scheidsrechter is van KZ.

De eerste acties zijn van Roda. Maar het is OKV die na 2 minuten als eerst raak weet te schieten, 0-1. Roda weet dat het bij moet blijven en met een doorloper van Jonne weet Roda 5 minuten later gelijk te komen, 1-1. Twee sterke OKV heren kunnen keer op keer schieten. Het geluk zit hen niet mee, want geen 1 bal is raak. Dan is het de beurt aan Roda om het initiatief te nemen. Remco scoort van achter de paal, 2-1. Nog een schot, maar nu van afstand en Remco zet Roda op een 3-1 voorsprong. Alles begint nu een beetje te lopen bij Roda. Jonne maakt snel erna 4-1. Nu moet OKV wat doen om bij te blijven. Er wordt ze niet veel meer gegeven dan 4-2. Remco maakt van afstand 5-2 en Yoena even later 6-2. Helaas werd net voor rust door Roda een strafworp gemist en is de ruststand 6-2.

OKV begint de tweede helft scherp; 6-3. Het antwoord van Roda is er gelijk, Jonne schiet 7-3.
Er wordt gevochten om de punten. Even lijkt het erop dat OKV niet gekomen is om punten in te leveren. Ze lopen de achterstand in tot 7-5. Onder luid geroffel van de trommels pakken de Rodianen de strijd weer op. Na een vrije bal weet Jonne 8-5 te scoren. En met 7 minuten in de tweede helft komt de score voor Roda op 9-5 door een strafworp door Ilse genomen. Daarna een strafworp in het andere vak die door Remco wordt ingeschoten, 10-5. De doelpunten volgen elkaar lekker op. Quincy gaat voor de 11-5. En als je dan denkt dat je er bent, trapt OKV op het gaspedaal. OKV scoort onder de korf 11-6 en uit een vrije bal 11-7. Met nog 13 minuten te spelen maakt OKV het nog spannend: 11-8. Met nog 5 minuten te spelen komt OKV met een strafworp nog op 11-9. En dan weet je het maar nooit… Maar gelukkig is daar de koelbloedige Lars die beheerst 12-9 op het scorebord weet neer te zetten. En dan zijn de laatste minuten wel heel lang voor ons allemaal. Maar als dan het fluitsignaal klinkt is Roda A1 definitief kampioen!

Dus van harte gefeliciteerd Ronald met het “africhten” van deze gretige junioren. Spelers gefeliciteerd en bedankt weer voor een leuke pot korfbal. Publiek en trommelaars bedankt voor de ondersteuning. Samen hebben we er een waar feestje van gemaakt.

 

Trotse support op de bank