Roda A1-Sporting Badhoevedorp A1

Vandaag dezelfde tegenstander als vorige week. Toen een krappe overwinning behaald dus kijken of het deze week beter gaat. Een stralende zon aan de hemel is voor de toeschouwers altijd lekker maar voor de spelers wel lastig. In de aanval beginnen Anne van E., Jasmijn, Sjoerd en Daan. In de verdediging: Elana, Eva, Anne van B. (als jongen) en Jelle. Roda heeft veel balbezit en laat de bal snel rondgaan. Ook het schieten gaat lekker. Anne van E. maakt een doorloopbal, Daan van afstand, Anne van B. ook van afstand en Elana gooit er ook 1 door de korf:4-0. Dan scoort Badhoevedorp 4-1. Roda krijgt een vrije bal deze wordt direct naar Sjoerd gespeeld die vrij staat onder de korf en 5-1 kan inleggen. Een strafworp voor Badhoevedorp maakt 5-2 maar ook Roda krijgt een strafworp die Anne van B. er netjes inschiet. Badhoevedorp scoort nog een keer en Anne van E. en Jelle ook. Dit brengt de ruststand op 8-3. Vorige week ook zoiets en toen ging het nog bijna mis dus vandaag maar vol de tweede helft in.

Junior komt erin voor Anne van B. en Raven voor Jasmijn. Elana zorgt voor een goed begin van de tweede helft door direct een doorloopbal erin te leggen. Eva staat in de verdediging in de afvang en in een vlaag van verstandsverbijstering (of medelijden met de tegenstander) schiet ze een bal in eigen korf. Verbijstering en hilariteit langs de kant en in het veld (oma: “het was wel een mooi doelpunt”) maar gewoon weer door. Daan schiet van afstand raak en Eva maakt het weer goed door een vrije bal te verzilveren. Weer een strafworp voor Badhoevedorp maar gelukkig is Daan vandaag goed op schot. Hij scoort 2x achter elkaar: de beroemde met 1 hand en een afstandsschot. Weer 2 strafworpen voor Badhoevedorp en een gewoon doelpunt. Daan en Junior scoren allebei van afstand. Badhoevedorp ook nog een keer en weer Daan maar nu met de doorloopbal met 1 hand. Badhoevedorp mist nog een strafworp en zo is de eindstand 16-9.

Ik zag vandaag een prima spelend Roda (vooral de eerste helft). Veel tempo en veel balbezit. Wel werden er veel teveel strafworpen weggegeven. Badhoevedorp scoorde maar 4 gewone doelpunten en miste zelfs nog 2 strafworpen. Volgende week in Haarlem ook zoveel scoren en minder overtredingen maken dan komt het wel goed.

Heleen