Roda B1 Apollo B2

De moed was weer wat teruggekeerd bij de B1 na een paar mooie wedstrijden. En al werden ze niet allemaal gewonnen er was duidelijk progressie in het spel te zien.
En al zal een echte korfballer misschien wel zeggen “verloren is nog steeds slecht “ dan moeten we maar blij zijn dat de stukjes geschreven worden door ouders.
Want ook de dag voor kerst ging het team weer vol goede moed aan de bak tegen Apollo. Joep was helaas afwezig maar gelukkig was Thijs er om het team aan te vullen.

Nora werd nog even achter de hand gehouden op de bank en de aanval startte met Thijs, Teresa, Lisanne en Mitchel. Het speltempo ligt meteen al vrij hoog. Iets waarbij onze spelers nog wel eens moeite hebben, maar al binnen de eerste 5 minuten worden er meerdere goede pogingen gedaan door de heren maar helaas zonder resultaat. Apollo weet echter in de 20e minuut wel al te scoren naar de 0-1, ondanks de goede verdediging bestaande uit Eefje, Thijmen, Jacob en Madelief. Roda zet weer op en Teresa komt in de aangeef en Mitchel misleid de tegenstander door er langs te rennen maar zonder bal waardoor de verdediging zich op hem richt en Thijs de mogelijkheid krijgt om te scoren, 1-1.  En waar deze samenwerking en het schot binnen een minuut tot stand komen lukt het Apollo ook om binnen diezelfde minuut de 1-2 te maken. Ik waarschuwde u al dat het speltempo hoog lag.
Thijmen staat ver van de korf maar doet een goede poging om de bal erin te krijgen, maar net over.
Jacob scoort van grote afstand de 2-2. Helaas zien we dat veel van de ballen die net de rand raken, nog niet altijd worden afgevangen, waardoor Apollo vaak snel weer kan aanvallen en het onze verdediging moeilijk maakt. Apollo maakt dan ook de 2-3, met nog 12 minuten op de klok voor de rust.
Madelief heeft een moeilijke dame tegenover zich en er wordt verdedigend heel veel van haar gevraagd. Maar gelukkig laat Madelief zich niet kennen en houdt ze haar goed in de gaten.
Voor de rust komt Nora erin voor Lisanne. Roda probeert weer een aantal keer te scoren maar helaas steeds weer tegen die rand. Dan lijken we even mazzel te hebben, omdat Apollo de bal in de korf gooit maar deze kaatst er weer uit waardoor het geen doelpunt is. Maar omdat Apollo wel goed afvangt (en wat waren sommige groot) mikt de volgende hem er wel in en staat het 2-4. Dan onderschept Eefje mooi de bal en krijgt Jacob de kans om te schieten. Helaas verdedigd. Apollo start weer op, maar Mitchel onderschept snel de bal. Echter met dezelfde snelheid onderschept Apollo de bal weer terug en scoren ze de 2-5.
Dan gebeurd er iets grappigs en proberen meerdere mensen de bal te vangen die ongelukkig gegooid is en gaat deze via meerdere handen en vingertoppen van de een naar de ander, en wordt uiteindelijk uit de lucht gevist door onze Teresa! Dus klein of niet ze heeft hem wel. Helaas door het gehaast overgooien en de lengte van de tegenstanders vissen zij vaak de bal er tussenuit en kunnen daarmee opnieuw de aanval inzetten. Maar Nora is wakker en verdedigt goed en zorgt dat wij weer aan spel zijn. De bal gaat naar de aanval en Madelief schiet en……….de bal rolt gewoon recht over de korf heen. Het lijkt wel of er gewoon geen gat in zit. Vlak voor de rust voert Apollo de druk nog even op omdat ze nog een punt willen maken. De tegenstanders van Nora en Mitchel proberen een aantal keer te scoren en zij moeten heel goed hun best doen om hun tegenstander hiervan te weerhouden.

En dan fluit Roy en is het rust.

Na de rust komt Lisanne in het veld voor Madelief. Dan zien we bij de tegenstander dat niet alleen ons team soms aan prijs schieten doet, maar dat Apollo daar ook last van heeft. Ze doen achter elkaar 9 pogingen om de bal er in te krijgen maar het lukt ze niet. Na de 9e keer lukt het ons om de bal af te vangen en spelen we hem naar de aanval. Helaas onderschept de tegenstander de bal meteen en kan Apollo hun aanval meteen weer inzetten en helaas deze keer wel raak 2-6. Het lukt Thijmen om de bal te onderscheppen maar het mag niet baten, want Apollo kent datzelfde trucje maar al te goed en zet de volgende aanval alweer in. Gelukkig vangt Eefje af. De tegenstander voert de druk zo op dat Eefje bide bal niet kwijt kan en nummer 10 van de tegenstander springt er weer tussen waardoor de bal Thijs niet bereikt. Na de wedstrijd Argentinië Nederland geeft nummer 10 mij toch een beetje een kater gevoel.
Apollo denkt weer te kunnen scoren maar helaas hadden ze niet gerekend op Lisanne die haar tegenstander verdedigde. Maar nadat de bal een aantal keer is afgevangen door Eefje en Apollo blijft terugkomen valt toch het volgende doelpunt, 2-7. Roda krijgt een strafworp omdat onze dame een elleboog krijg tijdens het maken van haar doorloopbal, maar helaas gaat deze er niet in.

Apollo krijgt steeds meer vertrouwen zoals we weten veel scoren geeft vleugels en dat zien we hier ook gebeuren. En waar Eefje een andere dame over neemt is ze met deze actie helaas te laat om haar eigen dame te verdedigen en valt het volgde punt 2-9 en ook al heel snel nummer 9 en 10. Toch blijft Roda doorzetten en soms ook met mooie acties maar ze willen er niet in. Teresa en Nora maken een mooie doorloopactie maar ook deze wil er maar niet in. Dan krijgt Apollo een vrije bal. De reden hiervoor weet ik niet, en niet dat ik het niet eens was met de scheidsrechter, maar gewoon omdat het soms zo snel gaat en dat ik als ouder nog steeds niet zie waarvoor sommige vrije ballen en strafworpen gegeven worden. Dus is het maar goed dat er iemand in het veld loopt die dit wel snapt en ziet! Helaas benut Apollo de vrije bal en scoort zo de 2-11 en vlak daarna de 2-12.

En dan een vrije worp voor Roda die zelf twee keer gedaan mag worden maar helaas gaat ook deze er niet in. Apollo mikt er nog twee in en we staan om 2-14. Maar dan hebben we toch nog het kerstwondertje waar ik op gehoopt had.

Jacob die normaal ‘altijd’ één keer scoort, doet het vandaag voor de tweede keer! Met een mooie doorloopactie maakt hij de 3-13. Tussen de 3-13 en de 3-16 gebeurde niet veel om over naar huis te schrijven behalve dat de tegenpartij gelukkig ook een vrije bal heeft gemist. Toch lijkt het erop dat Roda niet helemaal zijn hoofd laat hangen, maar door blijft gaan. Er volgt nog een mooie doorloopt actie van Jacob en Madelief helaas zonder resultaat en Thijmen vist er nog wat ballen tussen uit. En dan ineens wanneer je het al eigenlijk niet meer verwacht, wordt er toch nog een punt behaald. Na een mislukte doorloop actie van Jacob en Madelief, scoort Madelief de 4-16.  Letterlijk binnen 10 seconden scoort Apollo die inmiddels ‘on fire’ is de 4-17 en als afsluiter de 4-18.  En al zaten er echt mooie acties tussen van de spelers van de B1, Apollo was zowel letterlijk als figuurlijk nog even een maatje te groot voor ons.
Iedereen een fijne jaarwisseling gewenst en tot volgend jaar!