Roda B1-OKVB2

Wat heerlijk dat het weer kan en mag! Na een paar oefenpotjes was vandaag de eerste competitiewedstrijd. Met een zonnetje erbij voelde het op 1,5 meter afstand weer als vanouds. Langs het veld een hoop blije, bekende gezichten. Het voelt goed om elkaar na lange tijd weer te zien op het Roda complex. In het veld hebben ze er ook zin in. Koen en Remco hebben de afgelopen weken de poging gedaan om het balgevoel terug te krijgen. Nynke heeft de conditie van de spelers op peil gebracht en het luie zweet eruit getraind. En zelf hebben de spelers gezorgd voor een goede sfeer. Koen was er gelukkig weer en van die onvrijwillige kopstoot met een stoeptegel was niets meer te merken 😉. Kyra is er weer bij na al het blessureleed. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een goed seizoen. Ze hebben het superleuk met elkaar en nu maar kijken of ze elkaar ook in het veld goed weten te vinden. Helaas moesten we Pim missen want die is vanwege verkoudheidsklachten uit voorzorg thuis gebleven. Dat is het jammere: we zijn nog niet van Corona af dus zullen in de komende weken wel vaker iemand moeten missen door de maatregelen.  Gelukkig was de rest van het team voldoende fris en fruitig om volle bak aan de slag te gaan.

De start was goed. Roda had veel balbezit en vele mooie kansen. Felix maakte de openingstreffer. Dat gaf een lekkere start. Na deze eerste treffer werd het de wedstrijd van de gemiste kansen. Er werd volop op de korf geschoten maar kans op kans werd er gemist. Een deel van het team had het plan om vanmiddag naar de kermis te gaan. In plaats van prijsschieten in de schiettent werd het prijsschieten op het Roda veld. Alleen dan zonder prijs ☹ Iedere keer kregen ze weer mogelijkheden en ruimte maar deze werd niet verzilverd. Tot Felix het genoeg vond en met een mooi afstandsschot wel raak schoot. 2-0. Na de wissel van vakken werd er ook door het andere aanvalsvak veel kansen gemist. Vlak voor rust maakt Yves met een schot van afstand het derde punt met vlak daarna de eerste tegentreffer van OKV 3-1.

Na de rust was de focus in de verdediging van Roda zoek. OKV profiteerde en had wel een zuiver schot. Ze maakten in korte tijd drie punten op rij en zo stond er ineens 3-4 op het scorebord. Roda probeerde het tij te keren en bleef druk zetten in de aanval. Kansen waren er volop maar ook nu wilde de bal er maar niet in. OKV liep nog verder uit en maakte 3-5. Het geloof in een goede afloop zakte weg maar Roda bleef het wel proberen. Er werd hard gewerkt dus daar lag het niet aan. Puur het afmaken lukte niet.

Met nog 7 minuten op de klok was het Dorien die van onder de korf de bal erin schoot. Vanaf dat moment kwam het vertrouwen terug en werd het tempo opgevoerd. Maar ook in deze laatste fase was het geluk niet aan de kant van Roda. Het werd een zenuwslopend slot. De tijd tikte weg en het leek niet meer te gaan gebeuren. Met nog 2 minuten speeltijd was het Iris die van afstand een prachtige treffer maakte. De gezichten gingen van ☹ naar 😊 . Wat een wending! De stand was weer gelijk.  OKV gaf zich niet zomaar gewonnen en benutten de aanvalskans die volgde direct en maakte de stand 5-6. En dan komt Jaël in de laatste seconden van de wedstrijd als een duveltje uit een doosje en maakt de stand opnieuw gelijk. Zenuwachtig kijken we naar de klok. Pfff het zit er gelukkig bijna op. OKV krijgt geen kans meer om aan te vallen. De laatste seconden tikken weg en Otto blaast op zijn fluitje. Toch nog een gelijkspel eruit weten te slepen. Top gewerkt maar vanmiddag misschien maar niet naar de schiettent op de kermis maar een extra schiettraining bij Roda of ben ik nou te streng 😉