Roda B1 tegen KZ B4

Afwezig Lisanne
Faas en Thijs zijn inval

De wedstrijd begint, al snel is Roda aan de bal, Joep doet een goede poging op de korf, en daarna Jacob helaas net mis, maar Jacob maakt het al snel goed en scoort de 1-0  KZ  is aan de bal , helaas slepen ze een strafworp binnen, die erin gaat. Het is 1-1. De bal gaat over en weer, het blijkt al snel dat de twee teams aan elkaar gewaagd zijn.

Madelief krijgt de bal en schiet van ver, raak  en het is 2-1. Het spel gaat snel verder er wordt goed overgespeeld , Eefje mag een strafworp nemen, deze neemt ze perfect en scoort 3-1. KZ scoort helaas al snel de 3-2. Joep doet weer een goede poging, maar helaas net mis, KZ is er met de bal vandoor en scoort de 3-3. We hebben een paar mooie pogingen van Mitchel! Nora verdedigd goed, en zorgt dat Roda de bal weer krijgt. Madelief maakt een mooie doorloop bal en scoort de 4-3.

De bal gaat goed rond , Thijmen verdedigt goed,  Eefje staat als een blok tegen haar sterke tegenstander. Mitchel scoort een mooie worp van ver 5-3. KZ zet aan en speelt ook zeer goed, de bal komt ver, maar door een sprint van Nora is Roda weer aan de bal.

Helaas krijgt KZ toch een goede kans en gaat de bal erin ,het is 5-4. Nora doet een goede poging van veraf, Mitchel vangt goed af. Jacob krijgt de bal van Teresa en scoort 6-5. En dan is het rust.

De tweede helft begint, Faas komt in het veld voor Thijmen, Madelief en Eefje doen beide een goede poging, Mitchel krijgt een strafworp, en scoort, het is nu 7-4. KZ onderschept de bal en scoort ,7-5. Nora en Jacob zetten een goede aanval op, deze gaat net mis. KZ gaat steeds beter spelen, zij maken 7-6, Teresa verdedigt weer zoals we gewent zijn, maar niemand kan voorkomen dat het 7-7 wordt. Faas mag een strafworp nemen, maar helaas gaat hij net mis.

Het spel gaat snel, Iedereen doet zijn uiterste best, Faas doet een paar pogingen, helaas was het verdedigd en telt het punt niet. Madelief heeft nog een goede poging net als Teresa, helaas lukt het niet meer om te scoren, ook niet als Thijs nog heel kort in het veld komt. Allemaal gaan ze tot het uiterste, maar KZ blijft scoren, en de wedstrijd eindigt met 7-11.  Niemand was teleurgesteld, want het was super spannend en iedereen had zijn uiterste best gedaan.

J.Braas