Roda B2 – BEP B2: behaalde resultaten zijn geen garantie!

De laatste wedstrijd van de B2 was alweer van vorig jaar. De eerste wedstrijd in januari 2017 werd verzet wegens gemeende gladheid. Voor 2017 stonden er nog geen resultaten op het scorebord. Wel was een deel (??) op de  International training afgelopen vrijdag, waar het insnijden werd geoefend. Wellicht geeft dat Roda een boost. De uitwedstrijd, de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie, werd netjes gewonnen met 3 – 10. Het publiek verheugt zich op een leuke pot korfbal. Hoewel BEP inmiddels tweede staat in de competitie (en Roda 6de) is er ook enige gepaste gereserveerdheid. Roda mist nog steeds Junior, vanwege een blessure, en zodoende spelen ze nog enigszins in aangepaste opstelling.

Enfin, Jasmijn, Lotte, Rick en Kaj starten in de aanval en Raven, Roos, Steijn en Elana (als heer) in de verdediging. En uiteraard een enthousiaste Jelmer langs de kant.

De tribune is blij verrast als het eerste doelpunt aan Roda zijde valt. Kaj weet met een afstandsschot de score te open, 1-0. Voor BEP geen reden tot paniek, want zij schieten gewoon van afstand de gelijkmaker erin, 1-1. Er wordt goed rondgespeeld door Roda, maar wellicht wordt er soms iets te lang gewacht waardoor het tempo gelijk weer zakt. Gelukkig is het Roos die uit een vrije bal weet te scoren, 2-1. Ook hier komt een antwoord van BEP: 2-2. Er wordt regelmatig geschoten op de korf, echter ook regelmatig gemist. De stand blijft 2-2 bij rust.

Na de pauze heeft BEP de draai gevonden. Hoewel Elana vele kilometers moet lopen om haar snelle heer te temperen, voorkomt het niet dat hij regelmatig de korf weet te vinden. De stand loopt op tot 2-8, voornamelijk door doorlopers van BEP. Enige opleving hebben we nog als Elana van afstand de 3-8 scoort. Na de 3-9 van BEP weet Rick nog van afstand te scoren. Helaas is het daarna BEP die de wedstrijd uitspeelt tot 4-11.
Hiermee zie je maar weer dat behaalde resultaten geen garantie zijn! Echter was de coach zeer tevreden over het speel….
Jammer voor mij……ik mis de leuke doorloperacties.
Woensdag gaat de B2 bij Swift een wedstrijd inhalen van begin december 2016. Het is een nog onbekende tegenstander voor Roda. Dus zet hem op Roda!

Support op de tribune