Roda B2 neemt de punten mee uit Oostzaan!

Vandaag stond OKV B1-Roda B2 op het programma, geen makkelijke wedstrijd. Vanuit het verleden zijn dit altijd wat beladen wedstrijden. De ploeg van de tegenstander bestaat uit 8 dames, die groot , lang en best potig zijn. We beginnen met Lotte, Jasmijn, Rick en Kaj in de aanval. Verdediging: Raven, Elana, junior en Steyn.

Lange tijd blijft het 0-0, waarna er geleidelijk  wat punten vallen, Roda pakt steeds de voorsprong. OKV maakt gretig gebruik van kruisballen, waardoor onze dames op elkaar klappen en hun eigen dame kwijt zijn. Zuiver zijn ze gelukkig niet, er staat ook een stram windje. We gaan de rust in met een voorsprong van 3-4. We zijn gretig en besluiten dat er toch echt gewonnen gaat worden. De tips om de kruisballen op te vangen werpt zijn vruchten af. De dames van okv hebben geen schijn van kans meer, dus gaan ‘de heren’ dit zelfde kunstje uitvoeren. Even wennen voor onze heren, maar ook zij pakken het op. Rick scoort een mooie doorloopbal, de stand is 5-5. Door wat mooie acties van Junior en Stijn, weet Stijn 2 x te scoren en staan we met 2 punten voor. De spanning loopt op en junior heeft het even zwaar in de verdediging met zijn dame, die de doorloopbal ook kort over de aangeef maakt. Maar ook dit wordt opgepakt door het verdedigende vak. Top junior!! Roos komt er voor Rick in om aanvallend wat gevaar te brengen. Nog 5 minuten te spelen en Okv maakt 6-7. De spanningen lopen wat hoog op, onnodige plaatsfouten, concentratieverlies en voor de tweede keer wordt onze vrije bal afgefloten omdat we binnen de afstand staan…. oeiiiiiii!!!!

De scheidsrechter fluit af en gejuich van de supporters, spelers en mijzelf!!!! Klasse voor de spelers die het verdedigend even zwaar hadden, maar het goed oppakten, waardoor OKV vastliep!!! Top gedaan jongens en meiden , de eerste plek is nog steeds voor jullie !!!!!!!

Myrthe