Roda B2 – OKV B1: Nog net geen kampioen!

Voor dit weekend staat nummer 1 tegen nummer 2 op het programma. Bij winst en gelijkspel is Roda B2 verzekerd van het kampioenschap. Bij verlies zal het volgende week zeker moet winnen om gelijk met OKV te eindigen in de poule (tenzij OKV verliest van KZ). Bij OKV werd met 1 punt verschil gewonnen (6-7) en onze B2 ruikt het tweede kampioenschap dit seizoen. Dus laat de bal maar gaan!
In de aanval beginnen Jasmijn, Lotte, Kaj en Rick. Voor de verdediging staan Junior, Steijn, Raven en Elana opgesteld. Roos en Daan starten op de bank. Myrthe is vandaag de coach.
 
Roda start met een redelijk hoog tempo. De bal gaat goed rond. Een pracht goal van Rick wordt helaas afgefloten. Alles wordt op alles gezet om de bal terug te halen. En gelukkig is het dan Lotte die de nul van het scorebord weg kan halen: 1-0. Maar al snel weet OKV door te stoten en na 1-1 ook gelijk de 1-2 te maken. Er moet weer gewerkt worden voor de bal. Er zijn vele schoten, maar de bal wil er maar niet in. Soms wel half erin, maar dat schijnt niet echt te tellen. Steijn weet dan met een doorloper de 2-2 te scoren en zo wordt het weer spannend. De ruststand is 2-3 en we hopen dat Roda voor de tweede helft nog iets in petto heeft.

Na de rust is het spel voor de OKV dames. Ze zijn sterk in de aanval geworden en weten een strafworp te verkrijgen: 2-4. Roda moet aanhaken voordat OKV verder uitloopt. Deze keer een strafworp voor Roda en Junior schiet de bal beheerst in: 3-4. Roos komt in het veld voor Raven en Daan voor Junior. Het laatste deel van de tweede helft wordt het nog spannender. OKV loopt uit tot 3-5. Kaj weet met een prachtig schot de stand in te lopen tot 4-5. Er wordt in de laatste minuten nog gevochten voor een gelijk spel maar het zat er deze keer helaas niet in.
Myrthe bedankt voor het coachen en Daan voor het invallen.
 
Roda staat nu dus gelijk met OKV op de eerste plaats. Het doelsaldo van Roda is alleen een beetje hoger (11 tegen 7 voor OKV). Bij winst op ZKC`31 (was bij start veldcompetitie 11-4 voor Roda) volgende week kan de vlag uit en de taart op tafel. Dus Roda B2: toi toi toi!
 
En voor al die andere Roda jeugdteams die voor aanstaande zaterdag ook nog een spannende wedstrijd voor het kampioenschap voor de boeg hebben: Zet hem op!
 
Supporter langs de lijn
PS: zo spannend was de wedstrijd: ik vergat helemaal wat plaatjes te schieten. Deze week dus geen foto’s. Hopelijk volgende week een prachtige kampioensfoto!