Roda B2 – Swift B1: Geluk bij een ongeluk!

Dit is een wedstrijd van de nummers 2 uit de poule: Swift 2de van boven en Roda 2de van onder. Bij de uitwedstrijd was Swift duidelijk de sterkste met 8-3. Maar Junior is weer terug van weggeweest en dus zijn de mannen weer op volle sterkte. Echter door het ontbreken van Steijn moet er toch weer terug gegrepen worden op de oude situatie: Elana speelt nogmaals voor heer.
In de aanval staan Rick, Jasmijn, Lotte en Kaj. Voor de verdediging staan opgesteld Junior, Raven, Roos en Elana (heer). En de reserve bank is (nog) leeg.
Enfin, als alle rand zaken zijn geregeld kan het spel beginnen. Lotte weet voor Roda gelijk de stempel op het spel te drukken: 1-0. Roda zet het spel goed neer en speelt overtuigend. De Amsterdamse Zuid-as kijkt eigenlijk een beetje beduusd toe. Tot meer doelpunten leidt het echter nog niet in de 1ste kwart van de wedstrijd. Ruin 10 minuten later kan Kaj van afstand scoren: 2-0. En zo hebben we in 1x een hele leuke wedstrijd waar van alles mogelijk is. Swift, enigszins iets bekomen, scoort 2-1. Dan valt Junior ongelukkig uit vanwege een knieblessure en heeft Roda een gat in de opstelling. Gelukkig is Maaike net klaar met invallen bij de A1 en is zo vriendelijk om ook hier nog even een gaatje op te vullen. Roda moet weer even resetten en kan een 2-2 niet voorkomen. Rick weet een strafworp te benutten: 3-2, maar Swift weet dit weer te compenseren door ook een strafworp te scoren: 3-3. Zo langzamerhand is Roda met de nieuwe invulling van de posities op dreef. Maaike scoort voor de rust 4-3, waardoor Roda met een punt voorsprong de rust in kan gaan.
Swift wordt, in plaats van thee, voorzien van fruit. Wellicht helpt het. Toch is het na de rust weer Roda die de wedstrijd naar zich toe trekt. Er wordt welles waar een strafworp gemist, maar via een rebound weet Elana te scoren: 5-3. In het andere vak is het Rick die de bal weer in de korf weet te mikken: 6-3. Met nog 15 minuten op de klok begint Swift iets zenuwachtig te worden. Ze herpakken zichzelf nog even voor de laatste minuten: 6-4, 6-5 en 6-6. Dan hebben we met nog 14 minuten te spelen toch nog een ander soort wedstrijd. Het is spannend, maar we vinden toch wel dat Roda de punten vandaag mag verdienen. En dan is het gelukkig Kaj die dan een minuut later van afstand de 7-6 scoort. Het worden nu 13 lange minuten. Lotte weet de voorsprong nog iets uit te bouwen door een vrije bal te benutten: 8-6. Swift doet nog een poging bij te blijven: 8-7. In hun enthousiasme blokken ze op meerdere plekken tegelijk niet goed en krijgt Roda een strafworp toebedeeld. Roos weet deze beheerst in te schieten: 9-7. Nog geen minuut later krijgt Swift ook een strafworp en zo is de stand weer 9-8. Met nog 3 minuten te spelen komt Swift nog terug tot 9-9. Wederom zitten we weer op het puntje van onze stoel. Nogmaals, Roda verdient de punten van deze wedstrijd. Met nog 2 minuten op de klok legt Elana de bal in de korf en is het zomaar 10-9. Als er dan word gefloten voor het einde van de wedstrijd mag Roda trots zijn op de winst. Het was zeker verdiend. Graag tegen Tempo weer zo’n wedstrijd. Het was heerlijk om naar te kijken.
We hopen dat de blessure van Junior toch mee valt en dat we hem gauw weer in het veld zien. Beterschap in ieder geval. Maaike bedankt voor het waarnemen van de honneurs.
Support op de bank