Roda B2 – Tempo B3

Aan het eind van de competitie staat er nog 2x een wedstrijd tegen Tempo op het programma voor de B2.     Op het veld won de B2 met 5-8 en 4-7. Niet veel reden tot paniek dus. Echter zijn er nog wel wat pijntjes her en der. Steijn kan niet spelen vanwege een blessure en Jasmijn heeft de pech dat ze een scheurtje in haar ribspieren opliep. Ook Junior is nog niet van de partij. Er zijn dus een paar gaten op te vullen. Gelukkig is het een gezellige Roda middag in de Topsport hal in Koog aan de Zaan, dus iedereen zet even een tandje bij waar nodig. Waar een kleine club al niet groot in kan zijn. De gezamenlijke lunch, leuk initiatief overigens, is genuttigd en de buikjes gevuld. Klaar voor de start!
In de aanval dan Elana (nog steeds geen heer af), Rick, Roos en Raven. Voor de aanval Lotte, Anne van Eerden, Tim en Sjoerd.Roda gaat lekker van start. Al hoewel lekker….. De schiet kansen zijn voor Roda, maar de bal wilde er maar niet in. Tempo profiteerde daarvan en schiet na 12 minuten wel in de korf: 0-1. Dan is het aan Roda om de draad weer op te pakken. Rick maakt een schijnbeweging en dan is het raak: 1-1. Vanwege de kampioenswedstrijd van de B1 ruilen de invallers om het kwartier. Anne v. Baarsen komt erin voor Anne v. E. En dan is het Sjoerd die van afstand 2-1 weet te maken. Helaas weet Tempo in dezelfde minuut weer aan te sluiten: 2-2. En zo blijven we nog even heen en weer spelen: 7 minuten voor tijd kan Roos met een doorloper de score op 3-2 zetten. Maar ook hier valt niet lang van te genieten want. Tempo krijgt een strafworp die keurig wordt benut: 3-4. Met deze stand gaan we de rust in.
Gelukkig zijn er nog meer invallers. Na de rust komen Daan, Anne Benecke en Lieke erin. En de speech van Jannus heeft kennelijk geholpen. Lieke schiet 4-4, Elana van afstand 5-4 en nogmaals 6-4. En dan zit Roda weer een beetje lekker in het spel. Tempo komt terug tot 6-5. En Daan weet dan 7-5 te maken. Helaas komt er dan een kentering in de wedstrijd. Roda neemt keurig over onder de paal, maar toch besluit de scheidsrechter het doelpunt aan Tempo toe te kennen. En dan staat het 7-6. Roda, enigszins verwonderd en aangedaan, laat Tempo dan langs zij komen: 7-7 en 7-8. Het is jammer dat Roda de draai niet echt meer vindt. Lotte weet nog wel met een prachtige omdraai doorloper te maken: 8-8. Maar verder komt Roda niet. Tempo scoort nog tweemaal tot 8-10, tevens de eindstand.
Invallers bedankt voor jullie inzet. Hopelijk is aanstaande zaterdag het team weer redelijk compleet om nog eens revanche te nemen in Alphen aan de Rijn. Want verlies tegen Tempo is helemaal niet nodig. Je speelt laten beïnvloeden door beslissingen van de scheidsrechter hoeft ook niet. Dus volgende week graag weer de hoofdjes omhoog en een nieuwe ronde met nieuwe kansen.
Supporter op de bank