Roda B2 – ZKC’31 B2

Het lijkt erop dat de B2 er zin in heeft. Ook het weer voor een eerste buitenwedstrijd valt mee. Een paar drupjes nemen we voor lief. Zeker als we zien dat het spelletje korfbal er best pittig uitziet. De opstelling:
Verdediging Steijn, Junior, Raven en Roos, aanval Elana, Jasmijn, Kaj en Rick. En Kjeld als inval coach langs de kant en Lotte als wissel op de bank.

Na 5 minuten aftasten is het Rick die weet te scoren, 1-0. Wederom veel heen en weer gespeeld. Hoewel het spel niet allemaal foutloos is genieten we wel langs de kant. Na 15 minuten weet Elana 2-0 te maken. Voor Roos is er veel ruimte om de doorloper te oefenen. De eerste keer ging nog niet helemaal goed, maar een herkansing bracht 3-0 op het scorebord. ZKV lijkt een beetje aangeslagen, maar weet nog wel te scoren, 3-1. Een strafworp voor Roda wordt niet benut, Kaj trekt dit recht met een doelpunt vlak voor rust, 4-1. En zo ziet het er rooskleurig uit voor Roda.

In de tweede helft toont ZKV wat meer pit. Dit resulteert in de 4-2. Nu moet Roda oppassen. Kjeld krijgt gelukkig de Roda neuzen weer dezelfde kant op. De ruimte die Roos krijgt wordt door Roda goed uitgebuit. Roos maakt daarmee de 5-2 met een doorloper. Twee minuten later krijgt Roos nogmaals een bal door de korf, 6-2. Dan een strafworp voor Roda, genomen door Rick, die raak is, 7-2. Iedereen krijgt plezier in het spelletje en de bal gaat makkelijk rond. Een afstandsschot van Elana zorgt voor 8-2. En Roda stormt door. Roos wordt gezocht en die weet weer tweemaal met een doorloper te scoren, 10-2. ZKV weet dan nog te scoren, 10-3, maar weet niet meer echt tegengas te geven. Elana scoort 11-3. Met de laatste adem maakt ZKV 11-4 en dat is dan de eindstand.

Goed gespeeld jongelui en Kjeld bedankt voor je inzet. We hebben weer genoten. Houd dit gevoel vast. Zeker tegen OKV, de volgende tegenstander en een welbekende. Als dan ook de neuzen dezelfde kant op staan dan komt het veldseizoen ook vast goed.

Supporter langs de kant