Roda C1 – Apollo C2

Na een lange pauze van maar liefst vier weken mocht de C1 eindelijk weer het kunstgras op. Vandaag komt Apollo uit Heerhugowaard op bezoek. Dorien is er vandaag helaas niet bij, maar Jaël blijkt een geweldige vervangster te zijn. Acht spelers is wel krap, want er hoeft maar iemand over een voet van een tegenstander te struikelen of een vinger te kneuzen en je staat maar met zeven op het veld. Dus op het laatste moment wordt Eniz nog gevraagd om op de reservebank plaats te nemen. En dat blijkt een gouden ingeving van het coach duo Cathy en Rebecca te zijn.

De wedstrijd komt vlot op gang. Maar dat kan ook niet anders met dit prachtige korfbalweertje. De temperatuur is heerlijk en als het zonnetje er ook nog voorzichtig bij komt is het zelfs genieten op- en vooral langs het veld. De eerste ballen rollen al snel door de korf. Yves verzilverd zijn eerste van drie strafworpen deze wedstrijd. Drie genomen, allemaal raak! Luc maakt met een kort kansje de 2-0. Binnen tien minuten gaat Kyra door haar enkel en kan niet meer verder spelen. Eniz mag gelijk aan de bak en dat doet hij erg goed. Alsof hij nooit weggeweest is. Apollo lijkt goed partij te geven en maakt snel de 2-1. Maar daarna lijkt de tegenstand al snel over. En voor mij is het moeilijk om de stand bij te houden. Te gezellig aan de kant met de vele ouders en familieleden die elke keer weer komen aanmoedigen. Het gaat nu snel.  Jaël scoort de eerste van haar drie prachtige doorloopballen. Een genot om naar te kijken. En dat die korf een halve meter hoger is dan haar ‘eigen’ D-hoogte, maakt helemaal niets uit. Yves maakt de 4-1 en mag niet veel later weer vanaf 2,5 meter weer een strafworp nemen, omdat hij een duw in zijn rug krijgt. Felix maakt met zijn kenmerkende basketbalschot de 6-1 en Jaël met een doorloper de 7-1. Amy krijgt een tik op haar handen van de tegenstander, dus de bal gaat weer op de stip. Wederom Yves die hem er feilloos in legt.

Er wordt gerust met 8-1 op het scorebord die er niet was trouwens, dus behoorlijk wat verwarring aan de kant over het scoreverloop. Nou ja, eigenlijk alleen bij mij. Ik ben de draad een beetje kwijt. Maar gelukkig zijn er ook supporters die de stand wel netjes bij kunnen houden.

De doelpuntenmachine gaat maar door. Yves maakt met een doorloopbal de 10-2, want de doorlopers zijn favoriet vandaag. Jaël tekent voor de 11-2 met… jawel… haar derde doorloper. Pim doet flauw en schiet van afstand de 12-2 er in. Maar Amy zet de boel weer op scherp met opnieuw een doorloper. Tara heb ik nog helemaal niet genoemd hierboven. Let maar eens op hoe slim zij zich altijd weet op te stellen. Bijna alle ballen die (mis)geschoten worden zijn voor Tara en blijft de bal in het vak voor de volgende aanval. Bij de stand 13-2 zakt de boel een klein beetje in bij Roda. Apollo scoort vervolgens drie keer op rij waardoor de stand op 13-5 komt. Amy rent er weer langs en legt de 14-5 erin. Heerlijk om te zien hoe goed de doorlopers vandaag genomen worden. Apollo maakt de 14-6. En als afsluiting ziet Pim vervolgens Felix mooi vrij staan, die de eindstand op 15-6 zet. De goed fluitende Geert vindt het genoeg en fluit voor het einde van de wedstrijd.

Cathy en Rebecca (en niet te vergeten trainer Koen) hebben er een erg leuk spelend team van gemaakt. De acties worden steeds mooier en zelfs die doorlopers vliegen erin als warme broodjes. Maar dat kan met een wat pittiger (voorverdedigende tegenstander) wel eens wat lastiger worden. We gaan het zien in de komende wedstrijden. Ook nog even een bedankje voor Jael en Eniz voor het invallen.

Michael