Roda C1 – Bep C2

Bep arriveerde vol zelfvertrouwen in Westzaan. De taart werd koud gezet in de koelkast en bloemen stonden klaar voor de huldiging. Dat was misschien iets te enthousiast want “je hebt het pas als je het hebt”en ze moesten nog twee wedstrijden spelen……….. Natuurlijk stonden ze onverslagen bovenaan maar wie weet wat er vandaag nog kon gebeuren.

Met een  heerlijke zonnetje, een zomerse temperatuur en veel publiek langs het veld had iedereen er zin in. Omdat Rebecca en Cathy zelf moesten spelen, stonden Onno en Michael vanmorgen langs de lijn. De mannen namen hun invalcoachbeurt serieus. Ook Roda heeft namelijk nog kansen op het kampioenschap en gaat dus voor de winst vandaag. “Een doel zonder plan is slechts een wens”, dus was er veel aandacht voor een goede tactische voorbespreking en planvorming. En met dit plan en onder het mom van “winnen doe je met zijn allen”ging Roda het veld op.

Paul had de schone taak om deze wedstrijd te fluiten en blies op zijn fluitje als startsein. Direct werd door Roda de aanval gezocht. Bep leek verrast door de aanvalskracht en het tempo van Roda. Het was Luuk die al in de eerste minuut de bal raak schoot van afstand. Wat een mooi schot en lekker begin! Het gaf Roda de juiste Flow want ze gingen met zelfvertrouwen en sterk spel door. Amy deed een aanvalspoging die BEP niet volgens de regels verdedigde en Roda kreeg een strafworp. Yves mocht ‘m nemen en legde de bal beheerst in de korf. 2-0! Aan de kant blije gezichten, in het veld vooral geconcentreerde koppies. Daarna krijgt BEP een strafworp en wordt het 2-1. Roda houdt de focus vast en het tempo hoog. De druk op de verdediging van BEP is groot. Roda krijgt een vrije bal toegekend. Kyra neemt ‘m en maakt heel netjes 3-1! Dat gaat goed! Bep heeft even later een goede aanvalskans maar als Roda de bal onderschept is er een mooie snelle rebound. Yves scoort via een doorloopbal 4-1 en even later doet hij nog zo’n kunstje en maakt 5-1. Het publiek is blij verrast door het sterke spel van Roda en Bep weet niet wat er gebeurt en raakt steeds meer uit balans. Roda krijgt vleugels en blijft aanvallend spelen. We zien de ene mooie aktie na de andere. Na een gemiste vrije bal scoort Tara van afstand een schitterende 6-1 en het kan niet op want even later is het Felix die van onder de korf 7-1 maakt. Ondertussen willen wij al bijna taart gaan halen want dit gaat absoluut de goede kant op. Toch is het Bep die vlak voor rust nog twee keer weet te scoren en met 7-3 is het tijd voor een goede dorstlesser. Al voelt de voorsprong  comfortabel, we weten ook dat in een 2e helft er nog van alles kan gebeuren…………fingers crossed en hopen dat Roda dit niveau kan vasthouden. Onno en Michael geven nog wat tips en trucs en zorgen voor de mentale oppepper.

Het is warm dus best moeilijk om het tempo vast te houden. Toch lukt dat bij de start van de 2e helft nog heel goed. Kyra maakt al snel 8-3 en Roda is nog steeds de sterkere partij. Bep voelt echter ook dat er wel wat moet gaan gebeuren willen ze nog kans maken op het kampioenschap. Ze scoren twee keer achter elkaar en lopen in tot 8-5. Amy maakt via een doorloopbal het verschil gelukkig weer wat groter 9-5. Bep blijft aandringen en maakt het verschil even later weer tot twee punten: 9-7. Roda zakt in en langs de kant loopt de spanning op. Yves staat vrij onder de korf en Eniz ziet dat en speelt hem aan. Yves maakt de aktie af en scoort 10-7. Even later is het toch weer Bep die weet te scoren. Zo scherp als Roda eerder in de wedstrijd speelde, zo slordig is het nu. Heel jammer want dat leidt tot onnodig balverlies en kansen voor BEP. Gelukkig heeft BEP deze wedstrijd geen zuiver schot want heel veel kansen worden gemist. Het spel van Roda valt helemaal dood en langs de kant klinkt gemopper en twijfel. Het gaat toch niet gebeuren dat we het nu in de laatste paar minuten van de wedstrijd uit handen gaan geven. Ineens is daar Eniz die van afstand spatzuiver op de korf schiet. Raak!!! Wat een topbal en wat een goede timing. Deze oppepper had Roda nodig en wij ook want de stress werd ons te groot langs de kant. Kyra maakt met een doorloopbal 12-8 en dan voelen we dat de winst zo goed als binnen is. Bep maakt er nog eentje maar dan is het ook echt gebeurt. Paul fluit af en de C1 heeft het ‘m toch mooi geflikt! Winst van Bep en nu dus gedeeld op de 1e plaats met nog 1 wedstrijd te spelen. Blije gezichten langs de kant en in het veld. Twee trotse invalcoaches  en Rebecca en Cathy die via de “livestream” de wedstrijd gevolgd en zitten juichend in de auto op weg naar hun wedstrijd.

De spelers en supporters van BEP natuurlijk zwaar teleurgesteld en de taart gaat in zijn geheel weer mee naar huis.

De C1 heeft vanavond een BBQ en we weten nu al dat dit feestje extra gezellig zal worden na deze topwestrijd. 15 juni hopen we dit seizoen met een gedeelde eerste plaats af te sluiten. Natuurlijk halen de taart pas als het zover is………………………… 🙂

Michael en Onno bedankt de coaching en Eniz voor de invalbeurt! Winnen doe je met elkaar. Super dat jullie bij wilde springen.