Roda C1 – Celeritas C1

Afgelopen zaterdag mocht de C1 aantreden tegen Celeritas uit Alkmaar. Op papier zou dit makkelijk gewonnen moeten kunnen worden want Celeritas staat een paar plekken onder Roda.

De eerste aanval van Roda ging van start. Deze aanval had erg veel kansen maar helaas werd de korf niet gevonden. Uiteindelijk duurde dit te lang voor de verdediging. Zij kregen een strafworp tegen die Celeritas benutte; 0-1.

Gelukkig kon ook Roda toen het mandje weer vinden; Yves maakte 1-1 met een doorloper en vervolgens scoorde Felix op afstand.
We kregen weer een strafworp tegen wat de stand op 2-2 bracht. Hierna scoort Celeritas weer. Met een omdraaibal maakte Amy de gelijkmaker. We gingen met 3-3 de rust in.

Na de rust is Celeritas de eerste die weer weet te scoren. Hierna neemt Roda een mooie afstand. Felix en Yves scoren allebei met een afstandsschot, vervolgens komt Yves mooi vrij onder de korf en scoort weer. Roda krijgt een vrije bal mee, die Eniz in alle rust in afmaakt. De stand is ondertussen 7-5, het blijft nog steeds spannend.

Celertis weet nu niet meer te scoren, maar Roda gaat nog even door. Amy maakt een mooie doorloopbal, en dat kan Kyra natuurlijk ook. Eniz gooit er nog een afstandsschot in en Tara sloot af met een mooie kans onder de korft, aangespeeld door Felix. Een mooie overwinning met als eindstand 11-5.