Roda C1 kampioen

Vorige week kon de C1 al kampioen worden, maar Haarlem wist dit te voorkomen door de punten daar te houden. Zaterdag mochten onze spelers het weer proberen, nu tegen DKV IJmuiden, zonder Nienke die op de Alpe d’huzes al een topprestatie neergezet had. Nu dan een poging tegen DKV IJmuiden, ook geen gemakkelijke tegenstander, want deze ploegen verliezen en winnen zo om en om van elkaar.

Roda pakte meteen een voorsprong door een mooie doorloper van Thies en een pracht goal van Tom. DKV bleef bij en maakte de 2-1. Jip had een hele vrije kans, waar hij ook de tijd voor nam, jawel 3-1! Zo gingen we meteen de rust in, een magere score van beide partijen.
Na rust wisten we helaas niet meteen door te pakken, DKV scoorde de 3-2. Bo maakte de 4-2, DKV bleef volgen: 4-3.
Aylena en Krista onderschepten een aantal ballen, hierdoor kregen we meer tijd voor de aanval. Damian scoorde een mooie bal 5-3, zou het nu dan lukken om een gat te slaan?

Helaas kwam onze C1 even in een dipje, DKV wist twee keer te scoren 5-5. Het publiek leed onder de flashbacks van een eerder verloren kampioenswedstrijd tegen DKV IJmuiden. Want als die ‘vissekoppen’ eenmaal vleugels krijgen…. Door een zeer sterke rebound van Damian kon het tweede aanvalsvak lange aanvallen spelen. Jip had een prachtige doorbraak, maar in plaats dat de bal richting korf ging, wierp hij hem over de zijlijn, gevalletje uit handen glijden. Gelukkig hadden de spelers een hoop lol, ergens voelden ze het goud toch al in hun handen. Damian kreeg een vrije bal die Jip verzilverde 6-5. De verdediging hield het goed dicht, onderschepte ballen en zo kon er volop aangevallen worden. Een ver schot van Jip vloog door de mand, het publiek was uitzinnig, dit kon niet meer misgaan! Tom maakte een salto over het veld en de feestvreugde was voelbaar!

Damian kreeg een publiekswissel, want na heel veel jaren met de spelers Nienke, Thies, Tom en Jip gespeeld te hebben, stopt hij helaas met korfballen, Damian bedankt voor alle jaren trouwe dienst! (En je weet het hè, terugkomen mag altijd!)

Nog een korte aanval van Roda en toen floot onze strenge of was het een geconcentreerde scheids, de wedstrijd af. Voor de derde keer op rij wist de C1 het kampioenschap te pakken!

Michiel had een treffende speech over de wedstrijdvoorbereidingen van onze spelers, conclusie: deze ploeg is voor de wedstrijd vooral traag in al zijn handelingen. Daar zaten ze dan, met een beker in de handen, een bloem, chips en 10 grote glimlachen, je zag het van ver: de buit was binnen! Roy werd nog even in het zonnetje gezet, want deze leuke, lieve en mega enthousiaste trainer heeft 2 jaar van zijn vrije tijd in onze toppers gestoken , Roy nogmaals bedankt! Woensdag trainen de ouders nog even mee met de C1 en dan zit het seizoen er toch echt op, op naar een mooie zomer!