Roda C1 kampioen

Afgelopen zaterdag speelde onze C1 tegen KZ C3. Voor onze toppers de opdracht om een sterke wedstrijd neer te zetten. Bij winst werden we kampioen, maar trainer Roy had als eis dat er goed gespeeld moest worden. Een wissel in de samenstelling van de heren, Tom stond met Damian en Jip met Thies. De 6 dames rouleren standaard door.

De wedstrijd begon wat moeizaam, het scoren wilde nog niet helemaal lukken. Er werd goed verdedigd, ballen onderschept, kansen genoeg.

Er werden diepe ballen gegooid, aanvallen ruim opgezet en jawel daar kwamen de goals! Ruststand: 1-8

Na de rust had KZ niets meer in te brengen, de C1 was feller en KZ kwam niet tot aanvallen. Bij Roda werden doorlopers kort onder de korf met 1 hand de korf ingeslingerd en de kleine kansen werden goed benut. Wegtrekballetjes vlogen er in en zo kon men de ‘oooooh’s’ en ‘aaaaaaah’s’ van de kijkende ouders, opa’s en oma’s en broers en zussen zelfs in Westzaan horen! Het viel de spelers zelfs op dat er meer supporters van Roda langs de kant stonden dan van de thuisclub en dat deed ze goed!

Eindstand 1 – 14, dit leuke kampioensteam kreeg een mooie speech van Roy en Michiel, een lekker stuk taart en uiteraard een medaille en bloem. Volgende week gaan we naar IJmuiden, als we deze ook winnen, zijn we ongeslagen kampioen!