Roda C1 – KIOS C3

Afgelopen zaterdag kregen we de C3 van Kios op bezoek. De uitwedstrijd eerder,  was gewonnen met 14-5, dus vol goede moed begonnen we aan deze wedstrijd. Het was heerlijk weer, genieten dus voor het publiek dat nog aanwezig mocht zijn. We begonnen in de aanval met Nora, Mitchell, Thijs en Eefje. In de verdediging stonden Jacob, Julian, Madelief en Larissa. Faas begon op de bank en Diego was helaas door omstandigheden afwezig.

In de openingsfase van de wedstrijd waren er voldoende kansen en had het binnen een paar minuten al 3 of 4-0 kunnen staan. Eindelijk ging de bal erin, maar helaas……het mooie doelpunt van Eefje werd afgekeurd. Maar vlak daarna maakte Mitchell toch de 1-0. Al snel maakte Thijs de 2-0 en dachten we de 3-0 te hebben gescoord via Julian, maar ook dit doelpunt werd afgekeurd. Toch maakte Julian even later wel de 3-0. Nu hadden we de smaak te pakken en volgden er een paar mooie aanvallen, maar ook zeker hele goede acties in het verdedigings vak. De tegenstander kwam er niet door heen. Vlak voor rust scoorde Jacob de 4-0, dus smaakte de limonade in de rust heerlijk!

Na rust kwam Faas in het veld voor Jacob en gingen we direct weer vol in de aanval. Nora kreeg een strafworp, maar helaas….net mis. Even later was het wel raak voor Nora, revanche dus! Als snel liepen we verder uit naar 6 en 7-0 door Thijs en Faas. Toen was het toch KIOS dat een doelpuntje meepikte, Joris scoorde de 7-1. Het meegereisde uitpubliek juichte vol overgave want het was immers erg knap om door de sterke verdediging van Roda heen te komen! Ondanks dat de aandacht in de slotfase nog iets verder verslapte, werd het toch nog 9-1 door een prachtige doorloopbal van Nora en een goede aanval met een assist vanaf de middellijn waaruit Eefje kon scoren.

Onderweg miste Thijs nog een strafworp, maar dat kon de pret niet meer drukken. De punten bleven in Westzaan!

Het volgende verslag mag gemaakt worden door Julian. (maar ja…..dat zal waarschijnlijk pas zijn als er weer publiek mag komen kijken…..)