Roda C1 – KZ C4

Bij het arriveren op het Roda complex zag het er al gezellig druk uit. Veel spelers op het veld, veel toeschouwers langs het veld en tussen deze drukte zag ik de C1 zich klaar maken om op de foto te gaan voor de teamfoto. Na het fotomomentje werd de tijd tot aan de wedstrijd ingevuld met het kijken naar de D1. En….dan eindelijk mochten ze zelf het veld op om met hun eerste wedstrijd van het veldseizoen te beginnen. En dat doen ze met veel enthousiasme. Helaas zonder Yves; hij is voorlopig geblesseerd. Maar Yves is er uiteraard wel bij en moedigt met veel enthousiasme aan! Beterschap Yves en hopelijk ben je er snel weer bij! De stand kwam al vrij snel in de wedstrijd, door een mooie lange afstandsschot van Amy, op 1-0. Niet lang daarna scoort Amy uit een strafworp de 2-0. Roda gooit strakke ballen en ook KZ was lekker aan het spelen. Na lang overspelen en meerdere pogingen maakt KZ de 2-1. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en na een aantal mooie pogingen van Kyra en Pim scoort Felix met een mooie bal de 3-1. Opeens verlaat een speler van KZ het veld….. Het spel gaat met 1 man minder door en dan blijkt dat dit toch wel gek korfballen is als je met 2 man 1 persoon kan verdedigen. Maar als de bal overmeestert is en naar het aanvalsvak moet, is het weer makkelijk. Er staat altijd iemand vrij. Het duurt enige tijd voordat de KZ speler weer terug is, maar als een duveltje uit een doosje staat hij weer in het veld. We gaan de rust in met een stand van 4-1.

Eniz speelt zich knap vrij en gooit de bal rustig in de korf. Na de rust gaat Roda weer fel van start. Er wordt goed overgespeeld door Dorien, goed verdedigd door Tara en Eskil staat altijd op het goede plekje om af te vangen of de bal te onderscheppen. We zien goede pogingen die helaas missen en ook de strafworp van Pim gaat er niet in. Maar door een mooie actie van de jongens scoort Pim de 5-1 en Luuk na een goede opgezette aanval de 6-1. KZ zien we in de 2e helft hun koppie laten hangen en het is Roda die door hun scherpte, felheid en snelheid de wedstrijd naar zich toetrekt. KZ weet nog wel een puntje te scoren, maar het is Roda die met nog een laatste rake schot van Amy de wedstrijd wint met 7-2.
Dat de C1 blij was, is te zien aan de “juich” foto. En die blijkt nu na iedere gewonnen wedstrijd gemaakt te worden. De 1e is in ieder geval gemaakt. Laten er nog vele foto’s volgen!