Roda C1 – Rohda C1

In dit zaalseizoen zal Roda C1 netjes in het midden eindigen. Voor de tegenstander was deze wedstrijd belangrijker. Bij winst zouden ze even veel punten hebben als de koploper DKV met bovendien één wedstrijd minder gespeeld dan DKV. Maar ook onze spelers hadden er zin in, want in Amsterdam hadden ze met 5-4 verloren en het team was duidelijk uit op revanche.

Binnen een minuut scoort Yves met een mooie doorloper, al vrij snel gevolgd door de 2-0 door Amy. Helaas krijgt Rohda enkele kansen en al gauw is het weer gelijk. Maar Roda kan het nog effectiever. Yves gooit na het wisselen van het vak de bal naar Amy, die al vlak onder de korf klaar staat en zo is het alweer 3-2. Even later stapt de tegenstander van Yves voor hem langs, waarop Yves bliksemsnel reageert en zich omdraait naar de korf. Keurig wipt hij de bal erin en is het 4-2. Eniz zet de reeks nog even voort, door vanaf een meter of 3 te scoren.

De eerste helft wordt verder alleen nog verstoord door een nogal vreemd incident. De tegenstander van Pim wordt om onduidelijke reden boos en gooit zijn bril de tribune op. Hij verlaat het veld en speelt de tweede helft nog even mee zonder bril. Helaas sneuvelt in de tweede helft ook de bril van Pim bij een te hoog aangegeven bal voor een doorloper. De lachende derde van deze partij is de opticien.

Na de rust lukt het Eskil al vrij snel om te scoren en ook Amy legt er nog een doorloper in. Helaas keert het tij. Rohda krijgt een strafworp die er in de rebound in gaat. Het wordt nog erger. Roda scoort niet meer en we moeten allemaal toezien hoe Rohda van 7-2 terugkomt tot 7-7 . Drie minuten voor rust is het weer gelijk en wordt er zelfs gevreesd voor een verlies. Beide partijen knokken voor de overwinning en zetten elkaar steeds vast. Tara probeert Felix in de aangeef te bereiken, maar hij wordt strak verdedigd. Felix besluit weg te trekken van de korf en krijgt op het juiste moment de bal mee en scoort. Het laatste stukje van de wedstrijd verdient geen schoonheidsprijs, maar Roda houdt het dicht. Het gejuich van de spelers en het publiek is meer dan terecht. Wat een spanning en gelukkig een goede afloop voor onze C1.