Roda C1 – Sporting West C2 (zaterdag 12 september)

Allereerst moet ik natuurlijk mijn excuus aanbieden aan Faas. Hij had zo’n goed verslag geschreven van de wedstrijd tegen Kios en daarbij de ‘pen’ doorgegeven aan Eefje (of ouders). Nu had ik wel geprobeerd de stand goed in de gaten te houden én ook nog een foto van de wedstrijd gemaakt, maar ik was te laat met inleveren van het verslag bij het krantje, maar beter laat dan nooit 😉 Hier komt ie:

Om 11 uur begon de wedstrijd tegen Sporting West, met zowel Kjeld als Daan aan de lijn  om te coachen. Faas, Diego , Larissa en Madelief begonnen met aanvallen en Julian, Eefje, Nora en Thijs in de verdediging. Mitchel en Jacob stonden de eerste helft reserve en worden in de tweede helft ingezet. De Amsterdammers staan al op scherp als de wedstrijd begint, want al heel snel scoren zij 0-1 en 0-2. De vakken worden gewisseld en Thijs schiet de bal erin en maakt 1-2. Dan komt Eefje in actie met een doorloopbal en maakt de gelijkmaker 2-2. Diego krijgt een strafworp mee. De nieuwe regel is, dat degene die een strafworp krijgt, deze ook zelf moet nemen. Diego neemt de strafworp heel cool, maar helaas hij gaat mis.

Rust

De tactieken zijn doorgesproken, de wissels zijn ingezet en daar gaan we weer. We krijgen een voorsprong van 4-3 als de aanval heel goed de bal rondspeelt. Hierdoor kan Thijs een doorloper maken, goed aangegeven door Nora. Dan komt Julian ook nog met een doorloopbal , de bal gaat over de rand, maar net niet erin. Dan scoort Sporting West 4-4. Het blijft spannend. Sporting West is soms net iets feller en ons net een stapje voor, maar we geven niet op. De schoten worden heel goed afgevangen, zo heeft Larissa ook de bal afgevangen en staat onder de korf vrij en schiet ‘m erin. 5-4. Sporting West geeft zich nog niet gewonnen en scoort ook. Weer een gelijke stand, 5-5. Nog 8 minuten te gaan, de spanning stijgt. Dan scoren de Amsterdammers, 5-6. Helaas verloren. Jullie waren zo dicht bij een gelijkspel. Op naar de volgende wedstrijd. Dan mag Thijs (of een van de ouders) het verslag van de wedstrijd maken en mailen naar krantje@wkvroda.nl.

Groetjes Luzan