Roda C2 – Argus C1, eindstand: 9-6

Vandaag staat de thuiswedstrijd van onze C2 tegen Argus C1 op het programma. Iets later dan gepland en met een flink gewijzigde samenstelling gaan we van start. Annemijn, Renco en Joost hadden al afbericht gegeven en Britt maakt op de valreep nog een uitglijder op de roller disco. Ze komt dus met een mitella aan in plaats van haar korfbaltas. Gelukkig zijn Teun, Bart, Ellen en Aimee van harte bereid om naast hun eigen wedstrijd ook bij ons in te vallen.

Exact 5 seconden zijn we bezig als Teun de bal er al in heeft liggen en na een minuut ligt ook de tweede er al in. Deze keer is het Bart. Dat is nog eens een bliksemstart! De volgende tien minuten gaat het gelijk op maar dan legt Mea de derde in de korf, gelijk daarna is het Julius die 4-0 maakt. Vlak voor rust doet Argus voor het eerst wat terug, 4-1. Maar vrijwel direct maakt Bart er 5-1 van. dit is ook de ruststand, Roda heeft het in de eerste helft goed voor elkaar. Er wordt goed gecombineerd en dat resulteert in mooie aanvullen en een riante voorsprong.

5 minuten na rust is het Argus dat de score opent, 5-2. vrij snel daarna is de spanning weer helemaal terug. Argus maakt 5-3. Bart brengt de marge daarna weer op 3 maar ook Argus blijkt wakker en een paar seconden later is het alweer 6-4. Tien minuten voor tijd maakt Ellen de 7-4 maar ook nu is het enkele seconden alweer raak aan de andere kant, 7-5. Vlak daarna is het wéér Argus dat dat scoort en dan is het verschil nog maar één. Bart doet vlak voor tijd weer wat terug en dan is het 8-6 maar reden om te verslappen is er niet. Argus blijft ook aanzetten. Julius maakt er in de slotfase gelukkig 9-6 van na een ingestudeerde variant van een vrije bal voor de korf. Dit is ook de eindstand.

Al met al een prima overwinning. Iedereen heeft goed gespeeld en veerkracht getoond! Nu met een goed gevoel naar de kerstkalkoen en de oliebollen.