RODA D1 – ADOS D1

Een thuiswedstrijd tegen ADOS stond op het programma voor zaterdag. En na vorige week waren de supporter en ook de spelers wel toe aan een leuk en eerlijk potje korfballen.
ver de scheidsrechter dan ook zeker geen klagen, maar de wedstrijd was niet helemaal om over naar huis te schrijven (maar ik doe een poging).

Het team en de coaches waren er klaar voor en er werd gestart met Jaël, Iris, Faas en Rayan in de aanval en Brechtje, Julian, Floor en Isa in de verdediging.

Het speltempo lag meteen al hoog en al heel snel waagde Iris een eerste poging die er net niet in ging. Wat we toen nog niet wisten was dat dit de eerste in een lange reeks zou worden. ADOS had lange meiden in het veld staan die heel gemakkelijk de ballen onderschepte waardoor we de ballen niet altijd op de plek kregen die wij voor ogen hadden. Julian en Jaël gingen samen in de aanval, maar ADOS onderschepte de bal en gingen ermee aan de haal. Daarna volgen nog twee pogingen door Jaël en Faas maar ook zij kregen de bal er niet in. RODA krijgt de bal niet goed rondgespeeld en ADOS pakt de bal er steeds tussen uit. We beginnen steeds haastiger te spelen wat ons niet helpt. Dan scoort ADOS met een doorloop bal de 0-1. RODA gaat weer snel van start en in de aanval gaat de bal er bijna in. Hij stuitert net terug op het randje weer het veld in. Maar RODA vangt af en probeert het weer……………helaas de bal wil er maar niet door. Dan zien we in de aanval van ADOS dat RODA ontzettend goed staat te verdedigen. ADOS krijgt hierdoor de bal ook niet goed rondgespeeld. Ineens staat er een heel sterk team. ADOS mag vanaf de stip een schot maken, maar gelukkig missen ze. Daarna proberen ze het weer heel snel met een doorloopbal en staat het 0-2. ADOS heeft de smaakt te pakken en denkt het kunstje nog een keer te doen en het lukt. Gelukkig verdedigd door Brechtje dus telt deze  niet. Een mooie redding!

Er wordt gewisseld van helft en Elise, Nora en Mitchel komen het veld in. Floor probeert te scoren met een doorloopbal. Helaas fluit de scheidsrechter voor snijden. ADOS speelt de bal snel over en probeert een doorloopbal te maken. Maar Nora en Rayan verdedigen zo goed dat het ADOS niet lukt en dat ze door gehaast te gooien missen. Vlak daarna volgt de 0-3 alsnog door een doorloopbal.  RODA begint weer vol goede moed aan de aanval en Julian probeert het met een mooi schot van afstand. Maar de bal wil er ook dit keer niet in. ADOS start de aanval maar wederom zet RODA ze helemaal klem. De spelers van ADOS staan secondenlang met de bal in de handen omdat ze deze niet kunnen afspelen door de verdediging van RODA. Wederom zien we een sterk verdedigend RODA. Daarom is het zo jammer dat we de rust missen en het scoren niet wil lukken vandaag. Mitchel wordt gewisseld door Faas. Faas gaat er vol in en even denk ik dat het eerste puntje voor RODA eraan komt. Maar datzelfde randje waar Jaël ook al last van had, zorgt ervoor dat de bal de verkeerde kant op stuitert. Dan nog een keer lijkt Faas te denken en hij schiet………oeh………mis. Zo sterk als ze stonden te verdedigden wordt er nu weer heel haastig overgespeeld en zijn we de bal steeds kwijt. ADOS maakt hier mooi gebruik van en waagt zich weer aan een schot poging. Goed verdedigd Rayan! Met 0-3 gaat RODA de rust in en krijgen ze een peptalk van de coaches.

We starten de tweede helft met Rayan en Iris op de bank. RODA lijkt er weer klaar voor en gaat vol goede moed in de aanval. Jaël waagt de eerste poging maar de bal lijkt over de mand heen te rollen zonder erin te vallen. Maar dat doorgaan beloond wordt blijkt als haar tweede poging wel raak is. Eindelijk  de 0 is uit de score, 1-3. Dan een schitterend schot van lange afstand die mooi de mand in gaat………..helaas was het wel een punt voor ADOS, maar zoals gezegd wel een heel mooie (1-4). Isa waagt een poging maar ook vergeefs. Maar Isa is een bikkel en houdt zich staande. Zelfs wanneer de tegenstander (onbedoeld) best hard tegen haar aan loopt van achteren. We zien een mooie actie van Faas die de bal nog even binnentikt die Floor in hoog tempo weer oppikt om zo weer een aanval op te bouwen. Er worden nog vier pogingen gedaan die helaas niet mogen baten. We wisselen weer van helft en Rayan en Iris worden gewisseld voor Floor en Julian. Heel snel na start scoort ADOS van vlak onder de korf de 1-5.  Vanaf de tribune nog even snel een tip voor Elise die wat moeite heeft om over haar lange tegenstander heen te gooien die meteen dankbaar en met succes wordt opgevolgd. Toch raakt RODA steeds sneller de bal kwijt en dan krijgt ADOS ook nog een strafworp die erin gaat en staat het 1-7 met nog iets meer dan 6 minuten op de klok. Daarna komt RODA niet meer echt aan aanvallen toe, omdat we de bal steeds verliezen. Faas probeert nog wel twee keer te schieten maar vandaag gaat het niet meer lukken. Wel zien we dat ADOS enorm klem wordt gezet waardoor het hen ook niet meer lukt om de bal goed rond te spelen en te scoren waardoor het bij de 1-7 blijft.

In de wedstrijd tegen BEP volgende week gaat het vast beter. Zet hem op!