Roda D1 – Apollo D1

Na de vorige keer in Heerhugowaard bestolen te zijn van een punt, moesten de coaches dit keer bewijzen dat ze het beter kunnen dan de invalcoache(s). En dat deden ze, ondanks de afwezigheid van Nora. Uiteraard waren de spelers hier ook debet aan.

Roda D1 had er zin in en ging fel van start. Apollo werd verrast door een snel spelend team en wist even niet waar ze het moesten zoeken. Rayan scoort de 1-0, kort daarna maakt Elise een prachtige 2-0 en schiet Iris vanaf afstand de 3-0 binnen. De eerste 12,5 minuut heeft Apollo alleen maar kunnen kijken en zeer weinig kansen gehad. De 2e 12,5 minuut verloopt stroever. Yael, Julian en Isa rennen en schieten wat ze kunnen, maar ze willen er niet in.  Apollo weet 3-1 te scoren en dit is dan ook direct de ruststand.

Even bijkomen, wat drinken. Het is hard werken.

Apollo heeft een paar tactische wissels toegepast en dit is te zien. Heel snel is de voorsprong weg. Gelukkig weet Faas ons weer op voorsprong te zetten 4-3. Toch komt Apollo weer langszij.

De toeschouwers hebben het niet meer, zo spannend is het. Het zal toch niet weer gebeuren. Daar denken de spelers van Roda anders over. De verdediging doet een stapje harder. Faas wordt niet helemaal lekker en wordt vervangen door Mitchel, die aan de bak moet want zijn tegenstander is een klein snel mannetje. Brechtje geeft haar tegenstander ook geen kans.

En pang daar is de 5-4 door Floor. Een mooie doorloopbal. De tegenstander van Elise is haar even kwijt en Elise scoort de 6-4. Apollo dringt nog aan, maar Roda speelt de wedstrijd professioneel uit.

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Iris is dan jarig en de 2 punten moeten dan dus mee naar Westzaan. KVA is de laatste tegenstander. Een derde plek in onze poule zit er nog in, dus zet hem op. We hebben van jullie genoten.