RODA D1 – APOLLO D1

Zaterdag stond voor Roda D1 de eerste echte wedstrijd op het programma. Tijdens de trainingen en de oefenwedstrijd tegen ZKV bleek al dat we hier te maken hebben met een groep die er voor de volle 110% voor gaat! Na de warming up (kruispas is dé favoriet van Pim) en bespreking was het dan echt tijd voor de wedstrijd: Roda D1 – Apollo D1.

Vrijwel direct na het startsignaal rende Floor langs haar tegenstander om de openingstreffer te maken, 1-0. Ook Apollo kwam scherp uit de startblokken en scoorde de 1-1, dit leek een spannende wedstrijd te worden.. Maar waar bij Apollo het aanvallende gevaar vooral van één speler kwam, liet Roda zien via alle schijven gevaarlijk te zijn. Verdedigend voerde Roda de druk steeds meer op wat zorgde voor frustratie en plaatsfouten bij Apollo. Yves maakte het zijn tegenstander zo moeilijk dat hij de bal überhaupt niet meer kon ontvangen en Iris en Isa lieten zien dat geen tegenstander hen te groot is en zij het merendeel van de ballen “gewoon even afvingen”. De toeschouwers werden vermaakt met vele aanvallen waaruit mooie doelpunten voortkwamen: afstandsschoten van Jaël en Amy, een kort schot van Floor en een verre goal van Felix vanaf de achterlijn. Vandaag waren het vooral Tara en Pim die veel in de aangeef en afvang speelden om zo voor lange aanvallen te zorgen, wat een teamwork! De mooiste combinatie werd door Felix en Kyra tot vlak voor de rust bewaard: Kyra in de aangeef met de bal, Felix in de afvang, balletje naar achter eroverheen en de 7-1 kon op het scorebord gezet worden. Tijd voor limo!

Na de rust moest deze stand-in reporter er helaas snel vandoor om zelf een wedstrijd te spelen, maar dankzij de scherpe blik van onze notulist werd ik via de app nog op de hoogte gehouden. De app stond roodgloeiend van de vele goals, de doelpuntenmachine stond duidelijk aan. Resultaat? Een 17-3 overwinning, dat smaakt naar meer! Volgende week meteen een spannende wedstrijd tegen ZKC, zij wonnen namelijk ook dit weekend met ruime cijfers.  

Groetjes van de Stand-in Reporter