Roda D1 – Badhoevedorp

Moesten we vorige week nog uit tegen Badhoevedorp. Vandaag zagen we dit team alweer tegenover ons staan maar dan in Westzaan. Dit keer helaas niet compleet. Door een verkeersinfarct voor de Zaanbrug was een deel van het team gestrand in een file.  Ze begonnen de wedstrijd met zeven spelers en dat maakte dat het geen gelijkwaardig potje korfbal werd. Gelukkig was er een creatieve oplossing bedacht. 1 speler van Badhoevedorp mocht  wisselen van vak. Groot respect voor deze jongen want het was hard werken voor deze vliegende keep.

Van begin af aan was het prijsschieten voor Roda al wilde de bal er opnieuw niet makkelijk in. Gelukkig kantelde dat dan toch na een minuut of 10. Onze nieuwe aanwinst Ramon scoorde op dat moment de openingstreffer. De glimlach die toen op zijn gezicht verscheen, bleef daar de hele wedstrijd zitten. Ramon bleef lekker scherp spelen en scoorde van afstand ook de 2e treffer voor Roda. Terug van weggeweest en dan direct zo’n topwedstrijd spelen. Klasse Ramon!Na de wisseling van vakken was het Kyra die de aanval zocht. Zij scoorde 3-0 met een mooie treffer van afstand en daarna ook nog het vierde punt. Vervolgens profiteerde Badhoevedorp van een gaatje in de verdediging van Roda en scoorde 4-1. Kyra was echter nog niet klaar met scoren en maakte 5-1 met een  hele mooie doorloopbal.

In de 2e helft bleef Roda goed op stoom. Fonne maakte een hele mooie 6-1 en daarna scoorde Casper 7-1. Pas in het laatste deel van de wedstrijd was Badhoevedorp compleet. Dat was te   merken want ze liepen vanaf dat moment in naar een stand van 7-3. Kyra was echter nog net zo fanatiek als bij de start van de wedstrijd. Ze scoorde 8-3 en maakte ook het laatste punt van de wedstrijd. Supergoed gespeeld door iedereen maar een dikke duim voor Kyra die vijf keer raak schoot in deze wedstrijd. Top gedaan!

Al zijn jullie een beetje geholpen door de pech van Badhoevedorp, het is toch weer een mooie winst die jullie hebben binnengehaald. 9-4 is een eindstand om trots op te zijn!