Roda D1 – Blauw Wit D1

Met een bijna compleet team begon de D1 aan de wedstrijd tegen Blauw Wit. Im het aanvalsvak stonden Faas, Jacob, Brechtje en Elise. De verdediging begon met Thijs, Mitchel (na blessure Larissa), Eefje en Nora. Blauw Wit overdonderde Roda in de eerste minuten. Na twee minuten spelen was het al 0-2 en ook de 0-3 ging er snel in.

Gelukkig zien we Roda zich herstellen en gaat ook de aanval beter lopen. Het rondspelen gaat wel goed maar het is wachten op de openingstreffer. Elise opent de score met een doorloper. Faas zag kans haar de bal precies op tijd mee te geven. Ook de verdediging gooit de boel veel beter dicht. In de rest van het eerste kwart lukt het Blauw Wit nog maar één keer om te scoren. Brechtje brengt Roda op 2-4 met een slimme draaibal. Haar tegenstandster wilde iets te actief de bal veroveren en stond opeens naast Brechtje. Goed gezien!

Wissel na 12,5 minuten en Madelief en Teresa komen er in. Roda krijgt wat meer zelfvertrouwen en loopt weer in. Larissa gooit van flinke afstand de bal erin. Thijs weet net als Brechtje eerder langs zijn tegenstander te draaien en scoort de 4-4. Maar dan geeft Blauw Wit meer gas en er volgt een reeks doelpunten die pas in de laatste 5 minuten doorbroken wordt door Roda.
Van 4-4 loopt Blauw Wit uit tot 4-13. Er gaat van alles in. Doorlopers, afstandschoten, korte ballen. Telkens is de verdediging net te laat. Zelfs de immer succesvolle preek van coach Daan in de pauze heeft niet het gewenste effect gehad.

Gelukkig lukt het Nora om de eer van Roda in de tweede helft te redden. Ze weet zelfs twee keer achter elkaar te scoren, maar helaas werd een punt afgekeurd. De eindstand 5-13 geeft wel de verhoudingen in de wedstrijd weer. Maar we hebben bij vlagen echt mooi korfbal gezien. Deze spelers kunnen zich nog flink ontwikkelen en laten zien dat ze het spelletje al best goed beheersen. De aangeef en afvang staat er steeds eerder, er wordt gevarieerd in doorlopers en afstandschoten. Door de verdediging wordt de paal goed verdedigd en daardoor veel afgevangen. Er wordt ook regelmatig overgenomen zonder dat het een chaos wordt.

Er zullen vast nog een paar wedstrijd in de zaal gewonnen worden en in een nieuwe poule buiten zie ik echt wel kansen.