Roda D1 – DKV (IJ) D1 

Zondagochtend kopje thee, behalve wat vrolijke vroege vogeltjes slaapt Westzaan. Tsja gisteren werd afgesloten met een nieuwe perso, alweer een, alweer nieuwe maatregelen, alweer denken we nee niet weer en ja we bewegen weer mee, want dat lijkt wel de enige manier te zijn, we vinden allemaal nieuwe manieren om wat dan ook te doen. En gelukkig ging tot nu toe het spelen van wedstrijden gewoon door….. 

Zaterdagochtend op naar de sporthal voor de 4e competitiewedstrijd, we hadden al 1 oefenwedstrijd tegen KZ gewonnen, daarna Groen Geel 5-6, DKV/Vict. 2-7 en tegen Rohda 5-7 ook alle drie gewonnen. Dat creëert verwachtingen, bij ouders en zelfs in de koppies van de spelers. 

Want ja op het veld was het anders, we waren een nieuw team met elkaar en tegenstanders die al wel een stukje verder waren. Het was heel hard werken op het veld, steeds een stukje beter worden, maar net niet genoeg om te winnen, of wel de uitwedstrijd tegen AW/DTV was zinderend en werd gewonnen door de bikkels van de D1. 

Maar even terug naar de Koog, in de kleedkamer bespreking, 9 paar ogen keken me aan, wat gaan we vandaag doen? Nou gewoon hetzelfde recept als de afgelopen weken, wat maken we dan werd er gevraagd, een overwinning natuurlijk! Maar DKV (IJ)…..onbekend team en spelers voor ons, de vereniging kennen we, althans we weten dat ze uit IJmuiden komen. Dus we gaan uit van ons eigen kunnen. Ja dat recept dus, maar dat verklappen we niet, net zoiets als een OMT overleg en nieuwe maatregelen maar dan zonder te lekken. 

Even inschieten, nog een beetje giechelen en daar floot de scheidsrechter, strakke koppies stonden in het veld. Jip, Thies, Nienke, Ellen stonden in de start blokken en hoe…..waar is de livestream als je ‘m nodig hebt. 1-0 Thies doorlopertje, 2-0 Jip (met Thies het kaasballetje), 3-0 Thies nog een doorloper, 4-0 Nienke met een Nienke-doorloper die alleen Nienke kan, gewoon even een beetje opzij-omhoog en bovenhands afmaken. Dit ging best hard, dat vonden de coaches van DKV ook, ik hoor ze nog in mijn oren nagalmen eentje links eentje rechts. En het andere vak met Tom, Damian, Aimee en Aleyna hielden zoals in het recept stond de boel lekker op slot. Hup balletje weer naar de andere kant een knal-bal van Jip, pof 5-0 en ja daar was Thies weer met een doorloper 6-0 

Even wisselen, even op adem komen, daar hadden we tijd voor want er moest heel wat gewisseld en geschoven worden bij DKV, zelfs spelers die in het andere vak, dus in hetzelfde stukje veld bleven staan, we waren er een beetje van in de war, maar we gingen door. 

Onze 2e aanval was zoekende en had ook te maken met een soort Speedy Gonzales meisje wie de taak had onze heren te verdedigen de ballen te onderscheppen en de bal op te spelen en dat allemaal zonder te lopen, maar dat was wel even schakelen voor ons en vooral doorzetten als het soms iets minder soepel verloopt. Maar dat doorzetten heeft ons door het 2e kwartje geholpen met de 7-0 door een mooi schot van Tom. Een gek momentje in de verdediging maakte 7-1 en later nog een doorloper van Tom die de ruststand op 8-1 zette. 

Rust, die was erg lekker vandaag, even op adem komen even wat water drinken, want DKV bleef ook doorgaan dus we waren er nog niet. 

Terug het veld in, weer een verrassend nieuwe opstelling van DKV, maar we gingen er voor, want deze voorsprong waren we niet van plan uit handen te geven. Oeps 8-2. Gelukkig 9-2, ja hoor weer een doorloper van Thies, 9-3, 9-4. En tenslotte nog even gas op de plank met Jip en Thies, dankzij ook de meiden die aanspeelbaar bleven en lekker die bal rond lieten gaan, aan gingen geven, af gingen vangen: teamwork optima forma. Jip maakte de 10-4 met een klein kansje en Thies doorloper nummer 5, 11-4, bedankt meiden voor de lekker aangeef steeds. 

Laatste kwartje, DKV husselde nog wat spelers en wij met nog een laatste dame wissel stonden er weer klaar voor. Revanche-momentje voor onze 2e aanval en daar waren ze op gebrand, ik zag het. Hard werken werd nog harder werken en dat werd een doelpunt, doorloper van Damian 12-4! Even later onderschepping bij de middenlijn, Jip heeft de bal, Tom loopt diep, bal suist door de hal, in de handen van Tom, we stonden er bij en keken er na….ja hoor, doorlopertje erin 13-4. Waar is het publiek als je ze nodig hebt. De tijd tikte weg de verdediging hield het nog lekker dicht, bal weer naar de aanval, DKV probeerde nog wat te verdediging op aanwijzing van de coach, naar achteren…..naar voren…..(is dat niet van dat liedje….) maar daar knalde Damian vanuit zijn tenen nog even lekker de 14-4 erin, paf! En toen….toen dacht de verdediging we zijn er al en opeens plof plof, 14-6 als eindstand. 

Hard gewerkt met elkaar, top! Juichend met elkaar, overwinningsfotootje met elkaar en konden nog net wat duimpjes omhoog, want ja helaas is het ritme van 2 keer volle bak trainen al een paar weken weg en ja dan is zo’n wedstrijd best pittig, maar wat waren ze weer blij, dat winnen dat willen we er in het nieuwe jaar erin houden, we duimen dat dat snel weer gaat lukken en dan ook weer met publiek. 

Voor nu wenst de D1 iedereen een fijne vakantie, gezellige feestdagen en een fit en gezond 2022! 

Mariska