Roda D1 – Furore D1

De D1 speelde vandaag tegen Furore. Twee ploegen die in de competitie ongeveer op gelijke hoogte stonden. Er werd gespeeld in de koog om 12.00 uur. De razende reporter zat met een dilemma want om 12.00 uur werd er ook geschaatst in Zuid-Korea. Gelukkig is de razende reporter van het vrouwelijk geslacht dus zij kan gemakkelijk twee dingen tegelijk (behalve praten en breien dat kan ik dan weer niet) . Ik installeerde mij boven in de skybox zodat ik met 1 oog TV kon kijken en met het andere de wedstrijd kon volgen. Voordeel van boven zitten is dat je zicht hebt op het hele veld, er een prima catering voorziening is en ik had de hele tribune voor mezelf dus werd ook niet afgeleid door collega moeders. Nadeel is dan weer wel dat  het boven een stuk minder gezellig is dan beneden maar ja je kunt niet alles hebben.

De wedstrijd begon maar het liep niet zoals ik gehoopt had. Furore startte sterk en maakte al snel het eerste punt van de wedstrijd. Roda had moeite in de verdediging en Furore bleef zoeken naar een opening. Die werd gevonden en ze scoorde dus ook het 2e punt van de wedstrijd. Geen lekker begin van de wedstrijd. Ondertussen gaat het gelukkig in Zuid-Korea wel goed. Sjinkie Knegt is goed op stoom bij de shorttrack en plaatst zich uiteindelijk voor de finale.

Roda komt ondertussen wat vaker tot een aanval maar het blijkt lastig om door de verdediging van Furore heen te breken. Na een paar pogingen lukt dat Jaël wel en zij maakt het eerste punt voor Roda. Tijdens haar aanval raakt zij onbewust haar tegenspeelster maar het punt telt en na een kleine pauze is haar tegenspeelster ook weer OK en kan het spel weer door.

Na wisseling van de vakken komt er meer snelheid in het spel. Furore voert de druk op maar Roda houdt de verdediging goed op slot. Roda krijgt vervolgens een paar mooie kansen maar mist een zuiver schot. Roda kreeg een strafworp toegewezen. Een mooie kans op een gelijke stand te komen maar het schot mist. In de laatste minuut voor rust lijkt het erop dat Roda op een gelijke stand kan komen. Er wordt veel op de korf geschoten maar opnieuw is er niemand van Roda die de bal raak weet te schieten.

In de rust heb ik tijd om weer even naar het televisiescherm te kijken. In Korea is de 3.000 meter dames begonnen. Drie Nederlandse dames hebben kans op een podiumplek maar gaan pas later van start. Ik kan mij de komende minuten dus focussen op de wedstrijd van de D1.

Na de rust is er meer balbezit voor Roda en is het wachten op de gelijkmaker. Deze komt van Yves. Hij maakt via een doorloopbal 2-2. Daarna gaat de aanval over en weer maar komt geen van de ploegen tot scoren.

In het laatste kwart van de wedstrijd start Roda sterk. Er worden veel kansen gecreëerd maar opnieuw duurt het lang voordat er wordt gescoord. Dan is het Felix die van onder de korf de bal erin legt en 3-2 op het scorebord zet. De blijdschap is van korte duur. Furore zet een eindsprint in en pakt direct het initiatief. Roda lijkt overdondert door de druk en het tempo van Furore. Zij maken al snel 3-3 en trekken daarna strak door naar 3-4 en 3-5. Op de tribune was wat twijfel over de wijze waarop er gescoord werd door Furore. Misschien was het snijden maar ze werden goedgekeurd. Hoe dan ook eindigde Furore sterker dan Roda. Zij kregen vleugels en Roda kon daar onvoldoende tegenin brengen. Dat was zonde want in de rest van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd.

Helaas zijn er dus geen puntjes gepakt door de D1 en dat was jammer. Gelukkig werd de teleurstelling over de wedstrijd gecompenseerd door de medailles die er in Korea werden binnen gehaald. De razende reporter zag  tijdens de wedstrijd de gouden race van Carlijn Achtereekte. Met het ene oog heb ik op TV mooie races gezien van de schaatsdames en met het andere oog heb toch genoten van de moeizame wedstrijd van de D2. Sometimes you win, sometimes you learn. Laten we het erop houden dat het een leerzame wedstrijd was voor de D2. Volgende keer beter.

Geniet van een mooi sportweekend!