Roda D1 kampioen!

Het was een vroegertje voor de D1 afgelopen weekend. Er werd gespeeld tegen VZOD in Kudelstaart. 8.00 uur moest iedereen paraat staan bij Roda en dat lukte. Uitgeslapen waren ze op dat moment nog niet maar ze konden in de auto nog even langzaam wakker worden. Eenmaal aangekomen in Kudelstaart werd het inspelen door de D1 iets te letterlijk genomen. Terwijl de coaches nog even een bakkie dronken, zat het gehele team in de speeltuin. “Ja we moesten toch inspelen”? Na de warming op in de speeltuin, ging de D1 dan toch serieus aan de bak met hun voorbereiding. Dat moest ook wel want bij winst kon Roda vandaag kampioen worden! De fans waren speciaal vroeg hun bed uitgekomen en kwamen voor niets minder dan winst. Roda ging voortvarend van start. De energie zat er goed in. De speeltuin had het team goed gedaan. Even stoom afblazen en gek doen en dan in het veld serieus en scherp aan de start staan. Er wordt goed over gespeeld en we zagen een aanvallend Roda. Ramon scoorde het eerste punt nog voordat de verslaggever het in de gaten had. En ook het 2e punt was van Ramon.
In het 2e kwart van de wedstrijd zagen we mooie aanvalspogingen maar wilde het even niet meer lukken om te scoren. VZOD kwam langzaam ook wat beter in het spel en scoorde 1-2. Gelukkig scoorde Kyra vlak daarvan van afstand een hele mooie 1-3. Casper maakte het verschil nog iets comfortabeler. Hij scoorde met een doorloopbal vlak voor rust 1-4
Na de rust pakt Roda door. Britt scoort in de eerste minuut 1-5 en daarna maakt Ramon zijn derde en vierde treffer van de wedstrijd. Beide keren met een mooi afstandsschot.
In het laatste kwart van de wedstrijd gaat de scherpte er een beetje af bij Roda. Waarschijnlijk zitten ze in gedachte al bij de taart en de huldiging. Casper scoort nog 1 maal en ook VZOD gooit nog een keer raak. Met een eindstand van 2-8 klinkt het fluitje. Wat een mooie afsluiting van het seizoen (al moet er nog 1 wedstrijd gespeeld worden). De D1 is kampioen! Na een moeizame start in de zaal, gingen ze op het veld als een speer. Gefeliciteerd kanjers van de D1. Goed gespeeld allemaal en Remco en Kees bedankt!