Roda D1 – KX/Hiltex D4

Tijdens de trainingen van afgelopen week is er door de D1 druk geoefend op een geheime missie. Deze missie is genaamd “Bananenbal”. Bedoeling was om de tegenstander direct na het fluitsignaal compleet te overdonderen met dus deze “bananenbal”. Een nieuwe aanvalstactiek waarvan wij geen idee hadden wat we hiervan konden verwachten. Wat die aanvalstactiek inhoudt blijft natuurlijk tot moment van uitvoering een goed bewaard geheim.

Voor aanvang van de wedstrijd geven Cathy en Michael de laatste tips. Langs de kant wachten wij onder onze paraplu’s op de start van de wedstrijd en hopen we de bananenbal in uitvoering te gaan zien. De scheids blaast op zijn fluitje en de wedstrijd gaat van start. We zien van alles maar geen bananenbal (al weten we niet precies wat we ons daarbij moeten voorstellen). Even zijn we teleurgesteld maar als snel weet de D1 ons toch op andere mooie aanvalstactieken te trakteren.

In het eerste kwart van de wedstrijd gaat de aanval van het ene vak naar de andere. Er zijn kansen maar zowel KZ als Roda weten die niet te benutten. Gelukkig komt daar in het 2e kwart van de wedstrijd verandering in. Felix scoort het eerste punt met een bal van onder de korf. Amy scoort vlak daarna en Floor maakt voor de rust 3-0 met een doorloopbal. Ook zonder bananenbal heeft Roda dus voldoende aanvalskracht.

In de 2e helft blijft het weer druilerig maar dat heeft geen enkel effect op het spelplezier en de slagkracht van Roda. Yves scoort omdat de tegenstander denkt dat ze hem van afstand niet hoeven te verdedigen. “Blijf maar op afstand roept de coach van de tegenstander”. Yves wordt dus niet verdedigd en schiet ‘m van afstand mooi in. Kyra maakt daarna ook een mooie treffer van afstand en daarna scoort Yves opnieuw twee maal. Inmiddels is Roda uitgelopen naar een comfortabele 7-0.

In het laatste kwart van de wedstrijd scoort KZ hun eerste punt. Daarna gaat Roda door met scoren. Floor maakt met een strafworp 8-1. Amy schiet een hele mooie bal raak en scoort 9-1. Floor weet met een slim balletje de score van Roda in de dubbele cijfers te krijgen. Tot slot is het Felix die de bal erin legt en met 11-1 is het gedaan voor vandaag. De bananenbal wordt nog even bewaard maar we hebben deze tegen KZ eigenlijk ook niet nodig gehad.

Pim was vandaag helaas geblesseerd. Vanaf de zijlijn heeft hij de hele wedstrijd zijn steentje bijgedragen en woensdag a.s. is hij er als het goed is gewoon weer bij. Woensdag zijn we dus gelukkig weer op volle sterkte en wie weet komt dan de bananenbal alsnog uit de trukendoos.