Roda D1-KZ D3: 6-7

Met alle wedstrijden tot nu toe gewonnen begonnen we fanatiek in de aanval. Al binnen een paar minuten scoort Rayan van afstand met een mooi schot. En dan binnen een paar minuten nog een mooi schot met een doorloopbal van Elise keurig aangegeven door Iris.

KZ gaat in de tegenaanval maar wordt goed verdedigd en kan moeilijk scoren. Hun harde werken wordt beloond van afstand scoren ze 2-1. Roda probeert te scoren maar helaas mis. Dan een schot, zoals ze hebben geoefend in de training, keurig op 1 been van Rayan (3-1). Faas maakt een mooi doorloopbal die over de korf heen rolt. Daarna schieten we nog een keer maar dit schot is verdedigd en zijn we de bal kwijt aan de tegenpartij. Ballen worden door beide partijen goed onderschept waardoor het even niet tot een aanval komt van beide partijen. Maar dan heeft Roda weer de bal en probeert Faas het wederom met een doorloopbal. Ook deze wil er niet in. Dan een doorloopbal van Iris maar ook deze wil er niet in. Dan nog maar een keer van grote afstand, maar nee het lukt niet. Gelukkig heeft Roda veel bal bezit waardoor we nog twee keer een poging kunnen doen maar ook hierbij geen geluk.
Er wordt gewisseld van helft.

Jullian heeft de bal, staat vrij en neemt de tijd om te focussen en gooit…………..net mis. Maar gelukkig heb je altijd spelers zoals Nora die heel goed afvangen waardoor we kansen krijgen om meteen weer te scoren. Floor gaat voor een doorloopbal maar helaas.  Ze onderschept de bal weer van de tegenpartij en probeert het van afstand maar ook dat wil niet lukken. Jaël onderschept de bal weer maar komt ten val waarbij de bal ergens een voet raakt en voor de tegenpartij is. KZ krijgt de bal en profiteert hiervan en kan de 3-2 maken. Roda krijgt de bal weer en bouwt op. Floor heeft de bal gooit de bal naar Jaël die hem er vanaf afstand ingooit. Het is 4-2. KZ probeert te scoren maar er wordt goed verdedigd door Roda. Voor Brechtje een heel lastige taak want die heeft een heel groot meisje tegenover zich staan. En ook Isa heeft een lastig meisje dat heel goed scoort dus ze moet er heel erg bovenop zitten. En dan scoort de KZ heer. Gelukkig goed verdedigd door Mitchel waardoor de scheidsrechten hem afkeurt. KZ wisselt en helaas heeft dat effect, want voor we het weten staat het 4-3. Na een aantal gemiste doorloopballen komt Jullian in de aangeef en maakt  Jaël via een doorloopbal  de 5-3. Met deze stand gaan we de rust in en net als de vorige keer is de wedstrijd spannend. Maar vol vertrouwen als ik altijd ben, heb ik geloof dat we ongeschonden uit de strijd zullen komen.

Na de rust heeft Roda vaak de bal maar ze kunnen de binnenkant van de korf niet vinden. En dan valt er een gat in de verdediging van Roda en wordt de 5-4 gemaakt. Roda houdt nog moed en met Isa in de aangeef maakt Faas de 6-4 met een doorloopbal. Maar KZ geeft niet op en probeert het van afstand. Maar ze hadden niet gerekend op Nora die keurig staat te verdedigen waardoor de bal weer voor Roda is. Helaas volgt dan toch de 6-5. De paniek bij Roda is toegeslagen en de opgestelde teams lopen op de een of ander manier niet helemaal lekker. We hebben vaak de bal, maar spelen zo gehaast dat ze er niet in gaan. Mijn vertrouwen in een goede afloop wordt vervangen door hoop op een goede afloop.

Er wordt gewisseld van kant. En waar we vorige keer juist de winst behaalde in de tweede helft tegen KZ verliezen we nu de controle en spelen we paniek korfbal. Geen één bal gaat er meer in. En KZ maakt dan ook nog de gelijkmaker.  Dit geeft KZ een boost en zij willen die laatste punt ook. Maar Roda blijft vechten. En snel spelen………….te snel! Soms lijkt het wel een mierenhoop zoals iedereen door elkaar loopt achter de bal aan. Er wordt verdedigd dat het een lieve lust is door Roda maar dan door een overname actie staat ineens een KZ heer helemaal alleen en die pakt zijn kans. Hij kijkt, hij gooit en zonder de rand te raken gaat de bal erin. En eerlijk is eerlijk het was een mooie goal. Maar ook de genade goal. Er wordt nog geknokt met de laatste minuten die wegtikken, maar het lukt niet meer.  En dan met 6-7 het fluit signaal dat de wedstrijd ten einde is. Toch zie ik de volgende wedstrijd weer vol vertrouwen tegemoet en ik hoop het team ook. We hebben zulke mooie dingen gezien van dit team de afgelopen weken! Sommige kinderen zijn zo gegroeid dit jaar, dat we de volgende wedstrijd gewoon weer gaan winnen!