RODA D1 – KZ/Hiltex D2

Vandaag een thuiswedstrijd tegen KZ Hiltex. De ploeg die we al eerder in deze competitie en wel op zaterdag 25 november waren tegengekomen. Toen 11-5, in een super goede wedstrijd, verloren. Dat het moeilijk zou worden, wist Roda. Maar de D1 zou de D1 niet zijn om er met volle gas tegen aan te gaan.
En wat heeft de D1 zich wederom staand gehouden tegen de koploper in de poule. Aangemoedigd door veel publiek (leuk!) ging Roda van start. Al snel zagen wij een mooie aanval van Kyra die helaas niet beloond werd met een doelpunt. Het balletje werd bij zowel Roda als KZ lekker overgegooid en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Door goed verdedigingswerk van KZ kwam Roda in tegenstelling tot KZ niet tot scoren. Roda was ook goed aan het verdedigen waardoor KZ ook maar tot 1x scoren kwam. We sloten het 1e kwart af met een 0-1 voor KZ.

In het 2e kwart zet Yves al snel met een mooie actie, een mooie doorloopbal, de stand op 1-1. Helaas maakt KZ snel een tegenpunt en is de stand weer 1-2. We zien in dit kwart van de wedstrijd een mooie actie van Floor. Helaas wil deze en de andere goede acties van Floor die nog gaan volgen in deze wedstrijd niet tot scoren komen. Door heel goed verdedigingswerk van Roda komt KZ niet tot scoren. Helaas volgen uit onze acties geen doelpunten. Lang houden we de stand op 1-2, maar helaas volgen na elkaar 2 doelpunten van KZ waardoor de stand 1-4 wordt. Gelukkig maakt Yves met een mooie afstandsbal 2-4, maar gaan we de rust uiteindelijk in met een 2-5 achterstand.

De D1 laat na de rust altijd zijn sterkste spel zien. Helaas wil dat in deze wedstrijd niet lukken. Met een mooi schot van Jaël komen we op 3-5, maar we raken de bal in het verdere verloop van de wedstrijd door slordig spel veel kwijt. Er wordt lang gewacht met gooien en het spel bij Roda wordt rommelig. Het publiek moedigt aan en de D1 houdt zijn koppie omhoog en blijft vechten. We zien dan ook nog een paar mooie acties en het balletje gaat nog 2x door de korf, maar de scheids keurt ze helaas af omdat ze verdedigd waren. KZ komt op een 3-6 en sluit de wedstrijd af met een strafworp waarop de eindstand 3-7 wordt.

Waar KZ zijn kansen pakte en scoorde werd dit bij Roda helaas niet genoeg gedaan. Door het sterke verdedigingswerk van onze D1 kon KZ niet uitlopen. Waar het verschil op 25 november nog 6 doelpunten was, was dit vandaag nog 4. Dus ondanks verlies vandaag mag de D1 super trots zijn op hun prestaties!
Dan snel na de wedstrijd naar huis, douchen en omkleden want de dag wordt afgesloten met het D1 sinterkerstfeestje in de Kemphaan!