Roda D1 – KZ/Thermo4U D2

Om 10.00u stonden op het RODA-veld in het zonnetje tegenover elkaar teamgenoten D1 tegen KZ klaar voor het fluitsignaal van Joris.

Mariska had in de aanval opgesteld: Aleyna, Ties, Bo en Tom. Er werd goed over gespeeld en door een schot op afstand genomen door Tom, haalde RODA de eerste punt binnen. Lekker begin in de verdediging stonden klaar Thijs, Aimee, Jip en Ellen. Ze moesten erboven op zitten, maar een tegen punt werd binnen gehaald, dus bal onderscheppen en terug naar de aanval. Die werd afgemaakt door Ties waardoor we weer een puntje voor stonden.

Toen wisselen van veld en positie en kwam Carmen erin en Ellen eruit. Thijs maakte nu als aanvaller een doorloopbal en stond het 3-1.

KZ aan de bal en in de aanval hadden Ties, Tom, Aleyna en Bo het zwaar een tegenpunt volgde. Maar het spel ging spannend verder en Aimee scoorde er weer een punt voor RODA bij. En ook Jip wist uit een onderscheppingsbal te scoren en kwam de stand op rust op 5 – 2.

Na de rust waren klaar voor de aanval Bo, Ties, Tom en Ellen en had de verdediging Jip, Carmen, Aimee en Thijs het zwaar met KZ die de druk op voerde. Er kwamen er twee tegen punten en stond het 5 – 4. Beide teams waren gewaagd aan elkaar. Mariska hield verdediging en aanvallers scherp en gaf tips en sturing en door teamwork werden de punten gescoord door Tom, Ellen en vervolgens nogmaals Tom stond het 8 – 4.

Laatste wissel KZ die gaf zich nog niet gewonnen en maakte het Elena, Tom, Ties en Ellen in de verdediging niet makkelijk en wisten nog twee punten binnen te halen. Carmen, Jip, Thijs en Aimee in de aanval deden nog hun uiterste best en de wedstrijd werd afgefloten. Een mooie winst 8 – 6. Publiek had een leuke, spannende wedstrijd gehad. De shirtjes zijn gewassen aan hangen in het zonnetje te drogen, klaar voor de volgende partij!!!