Roda D1 – Rohda D1

Na dagen met flink wat storm en regen, scheen op deze zaterdagmorgen de zon lekker! Dat het opsnuiven van vitamine D ook goed is voor de spieren, werd al snel duidelijk, al was het misschien slechts ‘ de opname van’ tijdens het stukje op de fiets van westzaan naar de koog. Onze spelers stonden atletisch in het veld, sprongen ver boven hun tegenstander uit en scoorden de ene knaller na de andere!

Thies opende de score met een mooie doorloopbal 1-0 , geen twijfel mogelijk… die zon had hem goed gedaan, hij was in vorm!

2-0 Thies doorloper

Er waren erg veel kansen en onderscheppingen, een sprongetje hier, een sprongetje daar, het gemak straalde er deze morgen vanaf. Het afronden liet alleen nog wat te wensen over. Rohda scoorde 1-2 , door onze scheidsrechter Age ook wel geel genoemd , want ja Roda en Rohda is best verwarrend.

Jip knalde de 3-1 van afstand erin. Daarna kwam hij in volle vaart en hopla een mooie doorloopbal volgde… maar nee een stip!

Altijd spannend, maar hij rondt hem af, het staat 4-1.

De tweede aanval had aan Damian een goede afvanger. Tom in de punt, maar hij wilde er nog niet in. Damian miste een prachtige doorloopbal, maar dit bleek slechts een warming-upje te zijn, bij de tweede poging zat hij wel, 5-1 Damian.

De verdediging stond zijn mannetje en zat er dicht op, ballijnen werden goed verdedigd en Rohda kwam niet tot scoren. Mea en Ellen onderschepte wat mooie ballen!

Rust

Na de rust was Thies zijn vorm nog niet kwijt en jawel daar ging hij: 2 keer een doorloper 6-1 en 7-1.

Jip scoorde nog de 8-1 van kleine afstand en thies met een afstandsschot 9-1.

Rohda 9-2.

Het andere vak kwam in de aanval en scoorde 10-2 door wederom Damian, Nienke 11-2 met een prachtig doorloopbal en Tom scoorde 12-2. Het liep lekker, de verdediging had nog steeds profijt van die vitamine D , de ballen werden continu onderschept, wat een topvorm zagen we vandaag van iedereen! Aleyna zat dicht op haar dame en Bo pakte mooi de aangeefpositie! Damian zat er ook helemaal in, die pakte nog even de 13-2. En hierna kwam Tom na hard werken tot een prachtige hattrick en scoorde 3 van zijn inmiddels bekende balletje, wegtrekken vanonder de korf. De eindstand werd 16-2 , blije koppies vertrokken weer naar buiten, lekker de zon in, terug naar Westzaan.

Veel doelpunten van de heren vandaag, maar wat stonden de meiden lekker aan te geven, super hoor, echte teamplayers!

Mea en Bo bedankt voor het meespelen, top gedaan!

Groeten Myrthe