RODA D1 – Sporting Andijk D1

Vandaag was het al vroeg dag. Om 9:30 verzamelde onze volledige D1 (alle 12) voor de groepsfoto. Van zenuwen leek geen sprake te zijn, terwijl Andijk in het verleden toch vaak een lastige tegenstander is gebleken. Mogelijk had dat ook te maken met de winstpartij van vorige week waarbij ze met 0-20 tegen DTS D1 hadden gewonnen.

Na de foto werd een stevige warming-up gedaan en om 10:00 waren onze kanjers er helemaal klaar voor. Dat bleek ook in het veld want na 5 minuten lagen de eerste twee ballen al in de korf. Goed was te zien dat er is getraind op rondspelen. Ten opzichte van het begin van het seizoen werd er veel sneller rondgespeeld en ook iedereen liep vrij. Hierdoor kregen we meer ruimte en meer kansen. Na het eerste kwart was het dan ook al 5-0.

Voor het tweede kwart werden vier verse wissels ingebracht en bleef er gescoord worden. Ook in de verdediging was veel enthousiasme. Iedereen wilde de bal onderscheppen en dat lukte ook veelvuldig. In de rust was de stand al opgelopen tot 9-0.

In het derde kwart ging het  iets minder hard en kon Andijk zelfs een keer tegen scoren. Met 11-1 gingen we het vierde kwart in. In het laatste kwart waren de vlotte combinaties weer terug en liepen we verder uit naar 14-1.  Iedereen heeft het super goed gedaan en samen hebben we verdiend gewonnen. Op naar de wedstrijd tegen DSO over twee weken.