Roda D1 tegen Ados

De D1 is weer compleet en de tribune was afgelopen weekend ouderwets goed gevuld. Het goede voornemen van de D1 is simpel:  “gewoon lekker doorgaan waar ze gebleven waren”. Iedereen staat uitgerust en fris in het veld na twee weken vakantie maar de vraag is hoe fris en snel ze zijn na al die oliebollen ;-).  Ados was de tegenstander en daar had Roda nog niet eerder tegen gespeeld dit seizoen.

Roda  zette vanaf de start direct de aanval in. Floor maakte de openingstreffer en zette de toon voor deze wedstrijd. Zij maakte vlak daarna ook het 2e punt met een mooie doorloopbal. Ados scoorde vervolgens 2-1 maar Yves maakte de voorsprong al snel weer twee punten verschil met een doorloper.

Na de wisselingen van vak zakte Roda wat in. Ado zette meer druk op de ketel en was in dit deel van de wedstrijd meer in balbezit. Ze scoorde 3-2 en kregen nog een aantal kansen maar gelukkig voor Roda wisten ze deze niet te verzilveren.

Na de rust zette Roda er twee tandjes bij en kwam de goede ‘flow”er in. Iris en Pim scoorden beiden met een slimme doorloopbal. Daarna benutte Yves een strafworp en Tara maakte vervolgens met een mooi afstandschot de 7e treffer van de wedstrijd. Ados maakte 7-3 waarna Yves van onder de korf er al gauw 8-3 van maakte.

In het laatste deel van de wedstrijd maakten de meiden het feest compleet. Isa scoort heel mooi van onder de korf 9-2. Floor komt weer als een “duveltje uit een doosje”met een doorloper en maakt het 10e punt. Tot slot maakt Kyra het af door via een stafworp 11-3 op het scorebord te zetten.

Een goed begin van het nieuwe jaar voor de D1. Adios Ados klonk het achter mij op de tribune maar Ados zien we over twee weken weer voor de return in Hoorn. We zeggen dus geen Adios Ados maar hasta la vista (of is dat bijna hetzelfde?). Tot snel in Hoorn.