Roda D1 tegen Blauw-Wit D1.

Agelopen zaterdag speelde de D1 van Roda voor het eerst dit seizoen tegen Blauw-Wit D1. Het was een thuiswedstrijd. De meningen vooraf waren duidelijk, dit zou een moeilijke wedstrijd worden. Blauw-Wit stond namelijk tweede in de poule en had alleen 2x verloren van KZ.

De wedstrijd begon moeilijk, we stonden al vrij snel op 1 punt achter. Roda had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. Langzaam aan kwam hierin verbetering en Kyra scoorde de gelijkmaker, het was 1-1. Luid gejoel steeg op van de tribune. In het tweede deel van de eerste helft ging het steeds beter, Yves scoorde de 2-1 en Jaël bracht Roda op een 3-1 voorsprong. Floor had haar snelle schoenen weer aan en was lekker op dreef. Ze rende van de éné naar de andere kant en haar tegenstander moest hard werken om haar bij te kunnen houden. En dan Iris, ze lijkt soms onzichtbaar, maar één ding weet je zeker. De tegenstander die haar als verdediger krijgt, heeft weinig tot geen kans. Zoals zo vaak was het ook vandaag weer zo dat menig bal door de tegenpartij gegooid werd en zoals een vader het mooi zei:  “maar wij hebben Iris, ze staat er niet in de buurt, maar toch heeft ze de bal”. Twee keer ging haar bal er bijna in, maar net niet. Volgende keer beter!.

Na de rust maakten Amy de 4-1 en Tara de 5-1 voor Roda. Vervolgens raakte Roda even de weg kwijt, er werden slordige ballen gegooid en de tegenstander wist terug te komen tot 5-5. Weer heel spannend dus. De tribune had het niet meer. Er werden druk aanwijzingen geroepen en de spanning liep op. Pim had zijn tegenstander goed in de smiezen en dat was nodig, want zijn tegenspeler was goed! Gelukkig maakt Felix dan de 6-5 en het begon er nu op te lijken dat we zouden kunnen winnen. Roda weet zich echter niet te herpakken en Blauw-Wit maakt dan de gelijkmaker 6-6. Roda probeert het nog wel, maar het lukt gewoon niet meer. Al met al heeft Roda echt een hele goede wedstrijd gespeelt en bewijst hiermee maar weer de potentie van dit team. En dat is het , een echt team! Iedereen is even belangrijk en dat maakt ze sterk! Volgende week moeten ze weer tegen Blauw-Wit en krijgen ze wederom de kans om ze te verslaan.

Pim vierde zijn verjaardag en daar moest even voor gezongen worden! Isa was deze week de Jeugdtopper van de Week en haar team bleef na de wedstrijd nog even om haar te steunen en aan te moedigen bij het nemen van de doorloopbal!

Zal hij erin gegaan zijn??? Dit kunnen jullie vast lezen in een ander stukje op de site……