Roda D1 tegen Groen Geel D2

Met dit mooie weer ging ik vanmorgen lekker op de fiets naar het korfbalveld. Ik moest doortrappen want was natuurlijk weer net iets te laat van huis vertrokken. Gelukkig word ik halverwege mijn etappe ingehaald door een groepje wielrenners. Ik haak aan bij het peloton………. tenminste dat was het plan. Je kunt natuurlijk niet aanhaken bij een groepje snelle mannen als je op de transporterfiets van je zoon rijdt. Het is lastig versnellen zonder versnelling en nog lastiger wordt het als je niet over een paar goede fietsbenen beschikt en niet voorover kan buigen omdat je een grote krat aan je fiets hebt hangen. De wind hielp mij ook al niet. Nou ja om een lang verhaal kort te maken. Ik werd gelost door de snelle mannen en was net even te laat op het korfbalveld. Daardoor miste ik het eerste punt van de wedstrijd. 1-0 was het al in de eerste minuut en Felix was degene die scoorde.

De D1 speelde vandaag tegen Groen-Geel. Een ploeg waar ze in de zaal twee keer van hadden verloren. Vandaag hoopten we natuurlijk op winst maar Groen-Geel had er ook zin in vandaag en ging sterk van start. Het werd al snel 1-1 en daarna liep Groen-Geel uit naar 1-2. Roda liet in het aanvalsvak goede dingen zien en Felix scoorde de gelijkmaker. Voordat er gewisseld werd maakte Groen-Geel nog een treffer. Na de wissel van vakken liep het wat moeizamer in het aanvalsvak. Groen-Geel liep uit naar 2-4 toen Pim de bak heel mooi van afstand raak schoot 3-4. Daarna viel Roda stil. De flow was eruit in het aanvalsvak en de ballen die gegooid werden kwamen niet aan op de gewenste plek. Groen-Geel had het tempo er wel goed in, bleef sterk spelen en liep uit naar 3-6. De limonade stond klaar en de ploegen hadden even hun moment van bezinning.

Nu moet er iets gebeuren want anders kunnen we wel inpakken. Gelukkig hadden Michael en Cathy een goede peptalk inclusief masterplan paraat. Na de rust stonden er vier meiden in het aanvalsvak en deze meiden gingen het masterplan tot uitvoering brengen. Vanaf het moment dat het fluitje klonk stonden ze alle vier aan. Er was focus, vechtlust, plezier, samenwerking, zelfvertrouwen en alles klopte. Amy scoorde met een doorloopbal en dat gaf de meiden de bevestiging die ze nodig hadden. We kunnen dit!! De druk op Groen-Geel werd opgevoerd en de Roda meiden waren “in the lead”. Iris stond vrij en Amy was degene die dat goed had gezien. De bal werd aangespeeld en Iris maakte het af. Daarna was het Jael die scoorde van onder de korf. Even stonden we gelijk maar Groen-Geel scoorde vanuit de rebound. De meiden gaven zich natuurlijk niet zomaar gewonnen dus vlak voordat er gewisseld werd van vakken was het Amy die de stand weer gelijk bracht. 7-7. Girlpower!

In het laatste kwart zette Roda goed door. Er werd gescoord door Felix, Yves, Tara en toen nog een keer door Felix. Roda was in topvorm en langs de kant was het genieten. Met 11-7 op het scorebord was de grootste spanning eraf. Groen-Geel maakte in de laatste minuten nog twee punten maar dat mocht de pret niet meer drukken. Supergoed hoe de D1 deze wedstrijd heeft gekanteld. Top gedaan gedaan allemaal en vooral heel sterk gespeeld door het “meidenvak”. Zij maakte vandaag “het verschil”.