Roda D1 tegen ZKC ’31 D1

We zijn er lekker vroeg bij op deze mooie zonnige zaterdagochtend. We spelen nl om 10.00 uur. Voor een aantal ouders en de coaches was het gisteravond een latertje, omdat gisteravond de Algemene Ledenvergadering bij Roda werd gehouden en deze een tikkeltje uitliep. Maar gelukkig waren onze kanjers op tijd naar bed gegaan en kwamen ze lekker uitgerust aan om 09.30 uur. ZKC ’31 staat vandaag op het programma. Vorige keer weliswaar verloren, maar nu weer een nieuwe kans om te winnen. We bestaan dit jaar uit een aantal 1e jaars D-tjes en een paar 2e jaars D-tjes. Dat is even wennen, maar je kunt nu al zien dat ze het ontzettend leuk met elkaar hebben en dat ze graag van elkaar leren. Dat beloofd dus wat voor de toekomst!

Iris en Jaël hadden voor de wedstijd een nieuwe tactiek besproken. Meestal vangt Iris de bal op en gooit hem snel naar Jaël, zodat die kan scoren. Kennelijk waren de rollen nu omgedraaid en dat pakte goed uit. We waren nog maar net begonnen of Iris gooide de eerste bal er al in. Alle ouders waren direct wakker 😊 en door de kinderen werd er direct ge-high fived. Jammer genoeg kwam ZKC ’31 al snel op gelijk spel. Roda was daarentegen lekker bezig, ze liepen goed vrij en deden hun best om zo goed mogelijk te verdedigen.  In de eerste kwart loopt ZKC ’31 weliswaar uit maar kan Roda nog aardig aanhaken. 3-5 was het geloof ik, door o.a. doelpunten van Jaël en Isa. Ryan, die nog maar net begonnen is met korfbal liep deze wedstrijd weer goed vrij, hij is heel bewegelijk en je kunt duidelijk zien dat hij er plezier in heeft. Daar gaan we zeker nog meer van horen. Ook Brechtje is nieuw dit seizoen. En dat is soms best lastig, veel nieuwe regels en je moet overal tegelijk op letten. Maar Brechtje laat zich niet kennen en doet haar uiterste best, en niet zonder resultaat. Je ziet haar met de week groeien. Het tweede kwart krijgt Roda het best wel moeilijk en loopt de tegenpartij aardig uit. Mitchel heeft deze week een best lastige tegenstander om te verdedigen en heeft echt al zijn aandacht nodig om dit goed te doen. Maar hij rent en vliegt en onderschept een paar keer mooi de bal! Er wordt over en weer nog een aantal keer gescoord. Bij ons keilde Floor, Isa en Jaël er nog ballen in, ook tijdens de derde kwart. Faas had er vandaag zin in, zijn haar zat goed, en zodra de bal van de tegenstander veroverd was liep Faas al vrij. Julian maakte een prachtig doelpunt, verdiend, en scoorde bijna….. een tweede. Ook Ryan gooide hem er bijna in, maar nog net niet. Zijn goal komt vast en zeker binnenkort! Elize en Nora hebben misshien niet gescoord, maar waren zeker ook vandaag hard nodig in het team. Elize zorgde ervoor dat de bal lekker rondging en gaf haar tegenstandster geen kans om te scoren. Nora speelde de ballen goed over naar de anderen en ze hield ook nog eens het scorebord bij, geen onbelangrijke taak. Ze probeerde ook een aantal keren een doorloopbal te maken, nu nog zonder succes, maar dit gaat vast en zeker veranderen.

Het is leuk om te zien hoe dit nieuwe team zich elke week meer vormt. Nu helaas uiteindelijk verloren met 9-19, maar elke week gaat het beter. Je ziet dat ze meer doorloopballen proberen te nemen, dat ze steeds iets beter de ballen afvangen en dat er af en toe een prachtig schot uit voort komt! We houden jullie op de hoogte van de vorderingen van dit leuke D1 team!