Roda D1 tegen ZKC ’31 D1

Na een pauze van een paar weken speelde de D1 dit weekend de eerste zaalwedstrijd. Wat waren we blij dat we lekker binnen mochten zitten want buiten was het koud en nat. Het was gezellig druk op de tribune. De D1 startte vandaag met een wedstrijd tegen ZKC ’31. Deze ploeg hadden ze in de buitencompetitie ook al tegenover zich gehad dus ze wisten dat ze dit potje zouden moeten kunnen winnen. Maar ja “je hebt het pas als je het hebt”dus aan het werk!

Dat je een tegenstander nooit moet onderschatten, blijkt al snel. Het eerste punt van de wedstrijd wordt gescoord door ZKC. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, Daarna werd Roda gelukkig snel wakker en scherp. Yves scoorde van afstand de gelijkmaker en daarna was het Jaël die heel mooi de bal raak schoot en ook zij deed dat van afstand.

De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Na de wissel van het aanval- en verdedigingsvak maakt ZKC de stand weer gelijk. Gelukkig wordt dat snel recht gezet door Kyra. Zij schiet de bal van afstand raak en brengt Roda weer op voorsprong. ZKC blijft gevaarlijk en is veel in balbezit. De mazzel voor Roda is dat ZKC geen zuiver schot heeft. Ze krijgen een aantal kansen achter elkaar maar weten hun kansen niet te verzilveren. Roda heeft moeite om een goede aanval op te bouwen. Als er een aanval wordt ingezet is het vaak met een schot van afstand. We wachten op de eerste doorloopbal maar die komt maar niet. Gelukkig zijn de schoten die richting de korf gaan vaak wel heel effectief. Kyra schiet opnieuw van afstand raak en brengt de stand op 2-4. ZKC zet direct de tegenaanval in en maakt voor rust 3-4

Na de rust krijgt Yves een vrije bal toegewezen. Deze wordt benut met een mooie combinatie en Yves scoort 3-5. Daarna zien we Tara de aanval inzetten. Zij scoort de eerste echte doorloopbal van de wedstrijd en brengt de stand op 3-6. ZKC maakt vlak daarna 4-6 en is opnieuw veel in balbezit. Als Roda weer de kans krijgt om aan te vallen wordt deze kans direct benut. Kyra schiet opnieuw van afstand raak en zet 4-7 op het scorebord. Vrije bal van ZKC mist maar we juichten te vroeg want vlak daarna was het toch raak voor ZKC 5-7. Dit was de wedstrijd van de afstandschoten. Amy laat ook nog even zien dat zij prima raak kan schieten van een geruime afstand en maakt heel mooi 5-8. ZKC krijgt in de laatste fase van de wedstrijd nog een strafworp toegewezen maar die gaat mis. In de aanval die volgt weet ZKC toch nog te scoren en daarmee eindigt deze leuke wedstrijd in 6-8.

Een mooie start van de zaalcompetitie voor de D1 en fijn ook zo’n viskraam naast een sporthal. Dat was smullen! Toch Pim?