Roda D1- ZKC D1: 8-4

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw. De blaadjes aan de bomen beginnen te kleuren maar vandaag voelt het nog een beetje als zomer. Een heerlijke dag om langs het veld te staan. De D1 speelt thuis tegen ZKC. Het is druk langs de lijn. De spelers zijn enthousiast aan het inspelen en langs de kant wordt er gezellig gekletst. Om 11.00 uur neemt iedereen zijn plekje in en kijken wij met het zonnetje in ons gezicht naar de start van de D1.

Bij het inspelen hebben we al gezien dat ZKC een serieuze tegenstander is. Ze starten dan ook sterk terwijl Roda nog even in het spel moet komen. ZKC legt direct druk en speelt zeer aanvallend. Roda biedt goed tegenwicht en heeft de verdediging gelukkig prima op orde. ZKC blijft echter de aanval zoeken en scoort na lang aandringen dan toch het eerste punt. Daarna krijgt Roda meerdere kansen maar de bal wil er niet in.
Er wordt gewisseld van vak. De teams blijven aan elkaar gewaagd en er wordt leuk gespeeld. Roda komt meer tot aanvallen. Nu moet het toch gaan lukken om uit te lopen? Gelukkig hoeven we niet lang te wachten. Yves scoort het eerste punt voor Roda met een mooi schot van afstand. Dat geeft vertrouwen! Het blijft spannend en de aanval gaat over en weer. Dan scoort Floor met een hele mooie doorloopbal en staat Roda op voorsprong. Helaas houdt Roda de voorsprong niet vast. 1 minuut voor rust scoort ZKC de gelijkmaker. Met 2-2 is er limonade en even tijd voor bezinning en een peptalk.
Na de rust rommelt het even in de verdediging van Roda. ZKC profiteert daarvan en loopt uit naar 2-3. Dat was niet de bedoeling. Gelukkig maakt Amy vlak daarna 3-3. Vervolgens krijgt ZKC een strafworp toegewezen gekregen. Deze wordt benut en ZKC loopt uit naar 3-4. De strafworp die Roda even laten mag nemen gaat helaas mis.

Er wordt voor de laatste keer gewisseld van vak. Roda moet nu in aktie komen maar start het laatste kwart wat timide. Dan is het Yves die met een hele mooie doorloopbal de stand weer gelijk brengt. Vanaf dat moment krijgt Roda vleugels. Het plezier is terug en het tempo gaat omhoog. Iris scoort van onder de korf met een slim balletje 5-4. Daarna lukt het Yves om nog eens te scoren met een doorloopbal. Roda loopt verder uit en ineens lukt alles. Pim scoort van afstand met een prachtbal 7-4 en Iris sluit de scoren regen af met nog een bal van afstand en maakt het laatste punt van de wedstrijd. Wat een eindsprint en wat een toppers als je zo een wedstrijd kunt ombuigen!

Met 8-4 op het scorebord en een brede lach op alle gezichten klinkt het eindsignaal. De D1 heeft het spannend gehouden maar gaat dus uiteindelijk toch met een dikke winst naar huis. Het publiek heeft een hele leuke wedstrijd gezien. Er is hard gewerkt en het leuke is dat er al een echt team staat waarin iedereen zijn of haar rol pakt. Volgende week staat KZ op het programma. Lekker trainen deze week en er dan ook tegen KZ met dit enthousiasme tegenaan. Wij kijken er nu al naar uit 🙂