Roda D2, een nieuw team!

Van de E naar de D, van 2 teams naar 1 team, van het veldje naar veld met 2 vakken, van allemaal meiden naar allemaal meiden dat is dan het enige wat hetzelfde is gebleven, waar zijn de jongens!? Maar deze meiden staan hun ‘mannetje’, hesje aan en gaan.

De eerste wedstrijd in Alkmaar tegen DSO. Celest en Nienke waren er ook klaar voor, nog wat laatste instructie en gaan. DSO pakte de 2-0 voorsprong, Roda nog een beetje zoekende, maar wiste elkaar in de loop van de wedstrijd steeds beter te vinden. Na een strafworp van Femke en een mooi balletje van Yfke, en niet te verdedigen flink hard werken in de verdediging werd er gerust met 4-2. Nog wat tips, tricks en wissels en daar gingen ze weer. Flitsende start na rust in de aanval, Isabel was heel heel erg op dreef en door goede pases van de andere meiden scoorde ze wel 4 keer, een doorlopertje, 2 schoten en nog een mooi kansje onder de korf. DSO bleef ook gaan en wist (helaas) de korf ook te vinden, na 6-6 wiste ze nog 2 keer te scoren. Het laatste kwartje werd onwijs spannend, de verdediging hield het goed dicht en in de aanval waren er kansen, maar die vielen net niet lekker, tot de 8-7 van Femke, dat was fijn, nog een paar minuten en het zat erin…..maar helaas daar was het eindsignaal. Hard gewerkt met z’n allen!

Roda D2 – Purmer D2

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! En weer heerlijk weer om lekker op het veld te zijn. En we waren niet alleen wat een gezelligheid al die thuiswedstrijden!
En daar stonden ze weer, klaar om weer lekker te ballen! De start…nog niet helemaal scherp pakte Purmer de eerste doelpunten, even gas erop meiden en daar waren de eerste doelpunten kansje voor Femke mooi afgerond en Zoë ronde haar strafworp heel mooi af. 2-3 weer terug in de strijd! Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, zelfs de invallers uit de Purmer D1 kwamen niet makkelijk vrij. Met 2-4 werd er gerust. Teun en Noud speelde ook nog mee, bedankt jongens!, ook zij kregen kansen, maar ook die rolde er allemaal net niet in. Soms zit het mee en soms even niet, maar gewoon doorgaan en dat deden ze. Uiteindelijk lukte het Femke nog om het 3e doelpunt voor Roda te scoren en werd de eindstand zo 3-5. Verloren, maar met heel veel inzet! Dat nemen we weer mee naar de volgende wedstrijd. Deze week weer lekker trainen en zaterdag gaan ze er weer voor!