RODA E1 – 2x tegen Groen Geel E1

RODA E1 speelt dit seizoen voor het eerst in de E-klasse. Dat betekent voor Nora, Elise, Mitchel en Faas een paar nieuwe regels. Je mag niet meer iedereen verdedigen en verdedigd schieten mag ook niet meer. De eerste wedstrijd van het seizoen verloren we met 8-1 van WWSV. Misschien lag dat nog aan het natuurgras..

Vorige week speelden we in Wormer tegen Groen Geel. Tijs kwam de E1 versterken. Helaas bleek Groen Geel een paar maatjes te groot. Het was wel sportief van scheidsrechter Joeri Kok, die later op de dag ook Roda 1 floot dat hij een grote clubactie lot kocht van Faas!

Afgelopen zaterdag stond de return in Westzaan al op het programma. Trainer coach Hidde had een tactisch meesterplan ontwikkeld. We moesten tijdens het verdedigen voor de aangeef gaan staan, zodat Groen Geel iets moeilijker doorloopballen kon nemen. Er werd in sommige fases echt heel goed verdedigd. Ook kwamen we toe aan aanvallen. Elise, Mitchel, Tibbe (voor Nora die er niet was) en Faas wisten samen ook 5 goals te maken. Het was jammer dat de coach van Groen Geel bij de stand van 30-5 nog kritiek had op onze spelers als ze iets deden wat niet volgens de regels was. Hij had er geen oog voor dat bij deze stand de kinderen er soms ook wel een beetje genoeg van hadden…..

Al met al was het een hele goede tweede wedstrijd. Ook al was de uitslag 39-5. Er werd heel goed verdedigd en ook nog gescoord! Nog even volhouden in deze klasse. In de zaal zullen we vast gelijkwaardigere tegenstanders krijgen!