Roda D1 – DKV Victoria D3

De D1 een nieuw samengesteld enthousiast team met Elana en Raven als trainers/ coaches. Een team met wat nieuwe leden en spelers uit verschillende E en D Teams. En voor de meeste kinderen dus voor het eerst korfballen in 2 vakken! Dit bracht in de eerste wedstrijd tegen Sporting West wat commotie met zich mee,  doordat er een enkele speler in de verdediging na onderschepping op eigen korf schoot.

Daar is afgelopen week duidelijk op getraind, want vandaag tegen DKV Victoria is dit niet meer voorgekomen! We starten vandaag met Thies, Joost, Nienke en Lisanne in de aanval en in de verdediging staan: Jip, Tom N, Ellen en Theresa. Doordat we met 12 spelers zijn, wordt er flink doorgewisseld. Aylena, Julian, Tom Theewis en Damian beginnen langs de zijlijn. 

Thies opent de wedstrijd met 2 prachtige doelpunten. Het wordt snel 2-1 , bij DKV loopt een heertje rond die strak verdedigd moet worden, dat is duidelijk! Theresa scoort met een mooie doorloopbal 3-1. Tom T is op schot en scoort 4-1 en 5-1. Aylena geeft lekker aan en Ellen en Lisanne staan goed te verdedigen. De aanvallen lopen soepel, Joost gooit al lekker met links en rechts en Julian staat fel in het veld. Elke 12,5 minuut vinden er wissels plaats, dus deze supporter is even kwijt wie wat hoe en waar. Maar Damian onderschept flink wat ballen, Tom N brengt met zijn enthousiasme de sfeer erin en met zijn snelheid loopt het lekker door in de aanval. Jip maakt flink wat meters en lost een hele hoop schoten ( die Tom T goed afvangt)… en waar de 1 soms veel pogingen nodig heeft, heeft de ander aan 2 schoten genoeg…Want Nienke is in vorm en scoort er 2 op rij! En zo lopen we uit naar een mooie eindstand van 8-4 en daar zijn de kids, de coaches en het aanwezige publiek ontzettend trots op. Want dit team speelt best al heel lekker samen zo! Ieder met zijn eigen kwaliteiten en leerpunten, maar er staat een team. Ga zo door D1 !